Brand barst in tranen uit om Amy Pieters: "Zege is nu helaas niet belangrijk"

  De bovenkant van de helm van Lucinda Brand leest "Amy".

  De toestand van Amy Pieters blijft haar collega's beroeren. Pieters ligt in Spanje in coma na een valpartij op training. Lucinda Brand zat in Baal letterlijk met Pieters in/op haar hoofd met een speciale helm. In het interview na haar zege werd het haar allemaal wat te veel.

  Amy Pieters vecht in een ziekenhuis in Spanje al meer dan een week voor haar leven na een noodlottige valpartij tijdens de trainingsstage. De hele wielerwereld hoopt op een goeie afloop. In Baal zaten heel wat van haar collega's dan ook met Pieters in hun hoofd.

   

  In het geval van Brand was dat zelfs bijna letterlijk, want de wereldkampioene had haar vaste regenbooghelm ingeruild voor een exemplaar dat bovenaan Amy las in roze letters (met een hartje voor de letter m).

   

  Toen interviewer Christophe Vandegoor haar na de wedstrijd vroeg wat deze zege voor haar betekende, werd Brand plots overmand door emoties. "Dit is een hele moeilijke tijd. Het is supermooi om te winnen, maar helaas is dit niet belangrijk."

   

  "Mijn gedachten gaan heel vaak naar daar, naar haar familie. Ik hoop dat ze hier toch een beetje kracht uithalen", zei Brand, waarna ze nog een pakkende knuffel kreeg van nummer 2 Alvarado.

   

  Ook Lars van der Haar dacht in Baal aan zijn landgenote. "Wat je mij mag toewensen? "Een goeie gezondheid, maar niet alleen voor mezelf, maar zeker ook voor mijn goeie vriendin die nu in Spanje ligt", zegt Lars van der Haar. "Laat ons hopen dat het goed afloopt."

  De emoties laaiden hoog op bij Lucinda Brand

  Van der Haar: "Wens een goeie gezondheid voor mijn goeie vriendin"