Tuchel verrast door uitspraken Lukaku: "Ik zie hem niet ongelukkig, integendeel"

  Thomas Tuchel wil het bijleggen met Lukaku.

  "Fysiek ben ik oké, maar ik ben niet gelukkig." De uitspraken van Romelu Lukaku in een interview met Sky Sport Italia zijn bij Chelsea ingeslagen als een bom, maar in het tweede deel van het interview klinkt de Rode Duivel al veel gematigder. Coach Thomas Tuchel wil de situatie bespreken "achter gesloten deuren".

  Romelu Lukaku lijkt bij Chelsea net weer boven water te komen na een enkelblessure en een coronabesmetting. De Rode Duivel scoorde in zijn laatste twee wedstrijden tegen Aston Villa en Brighton. 

   

  Dat Sky Sport Italia gisteren een interview van Lukaku, met uitspraken van drie weken geleden, publiceerde, komt dan ook ongelukkig voor de aanvaller. De Rode Duivel kreeg toen amper speelkansen en verklaarde "niet gelukkig" te zijn.

   

  Lukaku beloofde ooit terug te keren naar de Serie A. "Maar ik mag niet opgeven. Ik moet blijven werken en me professioneel gedragen", besloot Lukaku. Voor Chelsea, dat 115 miljoen euro neertelde voor de Belgische spits, kwamen die uitspraken hard aan.

  We vinden het uiteraard niet leuk, want het veroorzaakt ophef die we kunnen missen.

  Thomas Tuchel

  In zijn wekelijkse persbabbel deed coach Thomas Tuchel de uitspraken af als "een onnodige afleiding". "We vinden het uiteraard niet leuk, want het veroorzaakt ophef die we kunnen missen", zei de Duitser.

   

  "Maar we moeten er ook niet meer van maken dan het eigenlijk is. Het is heel gemakkelijk om enkele uitspraken uit hun context te trekken, zinnen in te korten en ronkende titels te maken, terwijl het eigenlijk niet zo erg is en niet wat je bedoelt."

   

  Volgens Tuchel oogt Lukaku niet ongelukkig op training. "Ik zie hem niet ongelukkig. Ik voel zelfs het tegenovergestelde. Je ziet het niet in zijn dagelijkse werk en in zijn gedrag op training."

   

  Toch zal het interview nog een staartje krijgen. "We zullen het achter gesloten deuren bespreken", aldus Tuchel. "Het wordt een open gesprek. Verder geef ik geen commentaar meer."

  Lukaku: "In 2020 kwam Manchester City aankloppen"

  Net vandaag verscheen ook het tweede deel van het interview van Lukaku met Sky Sports Italia. Daarin klinkt de Rode Duivel al veel gematigder. "Ik geloof momenteel dat de manager me meer speelminuten kan geven, maar ik respecteer zijn keuzes. Ik moet gewoon blijven werken en mijn moment afwachten", zegt Lukaku.

   

  "Tuchel en ik zoeken een tactisch systeem, waarin we elkaar vinden. Op een bepaald moment zal ik met de coach spreken en de situatie bekijken."

   

  Waarom koos Lukaku er eigenlijk voor om terug te keren naar Londen? "Vorige zomer vroeg ik een nieuw contract bij Inter, maar ze weigerden. Het was moeilijk om te aanvaarden, maar misschien hadden ze financieel geen opties."

   

  "Er zijn eigenlijk 3 teams op topniveau, waar alle spelers van dromen: Barcelona, Real Madrid en Bayern München. Ik had gedacht dat ik voor één van die clubs zou spelen na Inter, maar dat is niet gelukt."

   

  "Dus dan bleef er maar één club over waar ik mezelf zag spelen: Chelsea. Ik ben al van kindsbeen af supporter van de club. Als 18-jarige lukte het niet in Londen, dus ik had nog een missie in mijn hoofd."

   

  Toch had Lukaku nog voor een andere Engelse ploeg kunnen spelen, vertelt hij. "In de zomer van 2020 kwam Manchester City aankloppen met een hoger bod dan dat van Chelsea. Maar ik weigerde, omdat ik Inter niet kon verlaten na één jaar. Die club had mijn carrière gered toen ik me niet goed voelde bij Manchester United."