Shirt De Ketelaere en schilderij Frey leveren meeste op in veiling Pro League

  Het shirt van Charles De Ketelaere was 4.000 euro waard.

  De kerstveiling van de Pro League heeft een recordbedrag van 152.000 euro opgeleverd voor Younited Belgium. Voor het shirt van Charles De Ketelaere legde een fan van Club Brugge maar liefst 4.000 euro neer.

  De Jupiler Pro League werd op de 21e speeldag omgetoverd tot de Younited Pro League. Alle shirts van die speeldag in 1A en 1B werden gehandtekend geveild voor Younited Belgium, de sociale partner van de Pro League.

   

  De nederlaag tegen Cercle Brugge deerde niet, want het shirt van Club Brugge-talent Charles De Ketelaere bracht het meeste geld in het laatje: 4.000 euro. Ook de shirts van Radja Nainggolan (Antwerp) en Sergio Gomez (Anderlecht) waren zeer gegeerd.

   

  Er werden ook enkele specials geveild, zoals een opleiding voetbalcommentaar geven en een gesigneerd shirt van Kevin De Bruyne. Interessante koopjes, maar toch bracht een uniek schilderij van Antwerp-spits Michael Frey het meeste op: 5.300 euro. Een wedstrijd in het spoor van commentator Peter Vandenbempt kostte 1.000 euro.

  “Dankzij de solidariteit van onze fans en onze partners kunnen we de voetballers en de werking van Younited Belgium een prachtig eindejaarsgeschenk geven", zegt Pierre François, CEO van de Pro League. "Wij willen dan ook onze fans en alle clubs, partners en medewerkers van harte bedanken!”

  Top 10 meest gegeerde shirts
  Charles De Ketelaere Club Brugge 4.000 euro
  Radja Nainggolan Antwerp 3.500 euro
  Sergio Gomez Anderlecht 2.800 euro
  Kaoru Mitoma Union 1.650 euro
  Deniz Undav Union 1.151 euro
  Hugo Cuypers KV Mechelen 1.150 euro
  Charles Vanhoutte Cercle Brugge 1.135 euro
  Josh Cullen Anderlecht 950 euro
  Yari Verschaeren Anderlecht 920 euro
  Lennart Mertens Deinze 905 euro