Ga naar de inhoud

Alpecin-Fenix neemt afscheid van Duits veldritkampioen Marcel Meisen

Marcel Meisen (32) zet enkele stappen terug. De Duitse veldrijder zag zijn contract bij Alpecin-Fenix niet verlengd en gaat aan de slag bij een derdeklasseteam in eigen land.

In het veld gaat Marcel Meisen al jaren mee. De zesvoudige Duitse kampioen kwam zelfs al eens in de buurt van een zege in een Wereldbeker-wedstrijd, in 2017. In Fiuggi (Italië) strandde hij toen op 18 tellen van winnaar Wout van Aert.

 

De laatste jaren kon Meisen zich moeilijker handhaven in de cross. Bij Alpecin-Fenix mocht de Duitser ook proeven van de weg. En met succes. Meisen verraste in 2020 vriend en vijand op het Duits kampioenschap. Zo was hij tegelijkertijd Duits kampioen in het veld en op de weg.

Vanaf morgen zal de 32-jarige Duitser zijn carrière voortzetten in eigen land. Meisen gaat aan de slag bij Stevens Team, een ploeg uit Hamburg die volgend jaar tot de continentale teams wil toetreden.

Alpecin-Fenix bedankt Meisen voor de afgelopen jaren

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.