Pro League grijpt in door coronapiek: meer testen, weer uitstel bij 7 positieve gevallen?

  Veel spelers zullen het niet graag horen: straks worden de coronatests weer opgeschroefd.

  De Pro League zet zich schrap voor een nieuwe coronapiek. Het vaardigt daarom enkele voorzorgsmaatregelen uit. Zo zullen alle spelers PCR-tests moeten ondergaan na hun vakantie en stimuleert men de boosterprik. Ook de optie tot uitstel van matchen bij 7 positieve gevallen komt wellicht terug.

  Bij veel spelers zullen de neusgaten nu alweer beginnen tintelen: de Pro League voert een strenger testbeleid in om de opmars van de omikronvariant te stoppen.

   

  Na hun terugkeer uit vakantie zullen alle spelers en staf 2 PCR-testen moeten ondergaan voor de eerste competitiewedstrijd.

   

  De Pro League dringt er daarnaast op aan dat spelers zo snel mogelijk hun boosterprik krijgen. Wie voor 13 januari (1A) of 20 januari (1B) nog geen extra vaccinatie kreeg, zal voor elke wedstrijd opnieuw getest worden. Spelers met coronasymptomen worden verplicht getest.

   

  Voor positieve gevallen blijft een quarantaineplicht van 10 dagen gelden.

   

  Daarnaast ligt het voorstel op tafel dat clubs vanaf 7 positieve gevallen uitstel voor een wedstrijd kunnen vragen. Dat was vorig seizoen eveneens al het geval. De maatregel moet tijdens de volgende vergadering van de Pro League wel nog bekrachtigd worden.