3x3 Belgian Lions: "We zijn trots op 2021, maar de nasmaak is wrang"

  De 3x3 Belgian Lions werden knap 4e op de Olympische Spelen.

  De beschuldigingen van fraude aan het adres van de 3x3 Belgian Lions zinderen binnen het team nog altijd na. Dat heeft kapitein Nick Celis verteld in het Radio 1-programma Dwars door 21. "Ik denk er elke dag aan", klinkt het.

  De 3x3 Belgian Lions waren afgelopen zomer een van de revelaties op de Olympische Spelen en pakten zelfs ei zo na een medaille. Maar meteen na Tokio donderden de Lions van hun olympische wolk.

  Ze werden verdacht van het opzetten van fictieve toernooien om zo hun ranking kunstmatig op te krikken en te kunnen deelnemen aan het olympische kwalificatietoernooi.

  De Internationale Basketbalfederatie FIBA liet de zaak blauwblauw, in ons land worden de beschuldigingen onderzocht door de Cel Sportfraude van de federale politie.

  Het leek alsof we daar niet thuishoorden, terwijl we in het circuit gerespecteerd en zelfs gehypet worden.

  Nick Celis

  In Dwars door 21 op Radio 1 vertelt kapitein Nick Celis dat de affaire nog steeds op hem weegt. "We hebben een heel jaar bewezen dat we een van de beste ploegen van de wereld zijn, terwijl het door die zaak leek alsof we daar niet thuishoorden. In het circuit worden we gerespecteerd en zelfs gehypet voor wat we doen", zegt Celis.

  "2021 bezorgt mij dus een dubbel gevoel. Ik ben trots op wat we dit jaar gerealiseerd hebben, maar ik zit met een wrange nasmaak. Wat er gebeurd is, doet afbreuk aan ons goeie werk. Dus persoonlijk houd ik niet zo'n positief gevoel over aan dit jaar. Ik zit er echt nog mee, ik denk er elke dag aan."