LeBron James en Russell Westbrook breken negatieve spiraal bij LA Lakers

  LeBron James (r) was van goudwaarde voor de Los Angeles Lakers.

  LeBron James en Russell Westbrook hebben de Los Angeles Lakers weer op het juiste spoor gekregen. Na vijf nederlagen op een rij waren de Lakers te sterk voor Houston. James en Westbrook lieten allebei triple-doubles optekenen.

  De Los Angeles Lakers hebben het dit seizoen niet onder de markt, ondanks de sterren die op de loonlijst staan. Blessures en coronabesmettingen spelen daarin een rol, maar dat is maar een deel van de verklaring.

   

  Na 5 nederlagen op een rij was een overwinning bij Houston, het slechtste team in de Western Conference, meer dan welkom. En LeBron James en Russel Westbrook, twee van die sterren van de Lakers, waren op de afspraak.

   

  Beiden eindigden de match met een triple-double, dubbele cijfers in een van de statistieken. James was goed voor 32 punten, 11 rebounds en 11 assists, Westbrook deed met 24 punten, 12 rebounds en 10 assists ook zijn duit in het zakje.

   

  Ondanks die cijfers was het een spannende match. In de slotfase nam James het heft in eigen handen om de zege veilig te stellen. "Het moeilijkste in de NBA is om te winnen. Dat mag je nooit vanzelfsprekend vinden", zei James.

   

  Een zege tegen de slechtste ploeg in de Western Conference mag niet overschat worden. "Maar dat we deze moeilijke periode samen hebben afgesloten en de manier waarop, met het samenspel tussen James en Westbrook, dat is een grote stap in de goeie richting", zei assistent-coach David Fizdale, de vervanger van de met corona besmette coach Frank Vogel.

  Bekijk de hoogtepunten van James en Westbrook

  Stephen Curry zit al aan 3.000 driepunters

  Stephen Curry heeft als eerste NBA-speler de barrière van 3.000 driepunters doorbroken. Dat deed Curry in een nederlaag van de Golden State Warriors: 86-89 tegen Denver. Bij Denver was Nikola Jokic met 22 punten en 18 rebounds de grote man. Hij pakte in de slotseconden ook uit met een cruciaal blok.

  Uitslagen van dinsdagnacht in de NBA:

  • Miami - Washington 119 - 112   
  • Toronto - Philadelphia 109 - 114   
  • Golden State - Denver 86 - 89   
  • Sacramento - Oklahoma City 117 - 111   
  • Houston - LA Lakers 123 - 132   
  • Minnesota - New York 88 - 96   
  • New Orleans - Cleveland 108 - 104   
  • Orlando - Milwaukee 110 - 127