John Terry keert terug naar Chelsea en gaat aan de slag in de jeugdacademie

  John Terry

  Chelsea heeft woensdag bekendgemaakt dat clubicoon John Terry terugkeert naar de Blues. Terry gaat een adviserende rol op zich nemen in de jeugdacademie.

  John Terry keert terug naar Chelsea. De voormalige verdediger wil de ervaring die hij opdeed tijdens zijn spelersloopbaan van twintig jaar bij Chelsea en zijn recente periode als assistent bij Aston Villa overbrengen naar de jeugd. 

   

  Hij gaat parttime aan de slag bij de club en krijgt een divers takenpakket. "Hij zal als jeugdcoach op het veld staan, maar zal ook meedoen aan besprekingen met de jeugdcoaches, hij zal jeugdspelers begeleiden en in gesprek gaan met ouders van jeugdspelers", meldt Chelsea.

   

  Terry kwam in 1995 als veertienjarige jongen toe op Stamford Bridge. Hij zou er nagenoeg zijn hele spelerscarrière blijven en 717 optredens maken in het eerste elftal. Meer dan 500 wedstrijden lang was hij kapitein. Terry won met de Blues vijf landstitels en de Champions League.   

   

  De verdediger sloot zijn spelerscarrière in het seizoen 2017-2018 af bij Aston Villa. Vervolgens werd hij bij Aston Villa assistent onder hoofdcoach Dean Smith. Afgelopen zomer verliet hij de club na drie seizoenen als T2.