"Huybrechts genoot van het straatgevecht, maar liet zich op het einde te veel meeslepen"

  Kim Huybrechts dwong titelverdediger Gerwyn Price tot een tiebreak in de beslissende set.

  De clash tussen Kim Huybrechts en Gerwyn Price had alles waar een dartsliefhebber naar verlangt: topdarts, hoogspanning en vooral heel wat drama. "Kim pakte het slim aan door het publiek te bespelen", zegt ex-wereldkampioen Mark Webster bij Sky Sports.

  In het dagelijkse leven zijn Gerwyn Price en Kim Huybrechts goeie maatjes, maar daar was gisteravond in Ally Pally niet veel van te merken. De mentale oorlogsvoering ging op een gegeven moment zelfs zo ver dat de scheidsrechter moest bemiddelen.

   

  "Kim wist dat hij het straatgevecht met Gerwyn moest aangaan", zegt ex-wereldkampioen Mark Webster bij Sky Sports. "En hij heeft ervan genoten."

   

  "Het stond in de sterren geschreven dat dit zou gebeuren, want het maakt deel uit van hun spel. Kim houdt ervan om de boel op te poken en dan heb je Gerwyn... (die weinig geliefd is bij het publiek door zijn opgefokte houding). Het is dus geen verrassing dat het zo is uitgedraaid."

  Ik heb Gerwyn nog nooit zo zien wankelen als in die slotset. Hij kroop over de finish.

  Mark Webster

  "Het publiek ging soms over de schreef"

  "Kim heeft het slim aangepakt door het publiek te bespelen", gaat Mark Webster voort. "De supporters hebben het Gerwyn niet gemakkelijk gemaakt. Soms vond ik het er wat over. Maar hij weet dat dat niet zal veranderen en kan daarmee omgaan."

   

  "In de laatste set heeft Kim zich wel wat laten meeslepen. Hij kreeg heel wat kansen, gooide enkele goeie markers, maar maakte het dan steeds niet af. Dat zal een ontgoocheling zijn."

   

  "Ik heb Gerwyn nog nooit zo zien wankelen als in die slotset. Hij kroop echt over de finishlijn. Maar uiteindelijk vond hij toch net dat beetje klasse extra om de zege binnen te halen."