Om van te duizelen, de keizer van het ijs zet bijna een viervoudige axel neer

  Yuzuru Hanyu valt het ijs aan.

  Met een sublieme prestatie op het Japanse kampioenschap heeft Yuzuru Hanyu  getoond dat hij er zal staan op de Olympische Spelen. De 27-jarige kunstrijder sprong net geen viervoudige axel.

  Na een enkelblessure reed Yuzuru Hanyu het voorbije weekend zijn eerste wedstrijd sinds april. De tweevoudige olympische kampioen maakte een ijzersterke indruk. Met de scores 111.31 voor zijn korte en 211.05 voor zijn vrije kür stak hij er met kop en schouders bovenuit.

   

  Ei zo na schreef Hanyu geschiedenis in Saitama. De keizer van het ijs deed een poging om als allereerste een viervoudige axel te springen in competitie. Het werd een drievoudige, omdat hij niet op één, maar op beide voeten landde.

   

  De primeur op de Olympische Spelen dan maar? Die vinden van 4 tot en met 20 februari plaats in de Chinese hoofdstad Peking.

  Yuzuru Hanyu en zijn lievelingsknuffel: Winnie de Poeh.