Wout van Aert: "Het WK? Ik vrees dat het de vraag van elke dag wordt"

  Is dit de beste crossversie van Wout van Aert (27)? Ook in Heusden-Zolder was de Belgische kampioen oppermachtig. Hoe kijkt hij zelf naar zijn suprematie sinds zijn terugkeer in het veld? "Vandaag en gisteren heb ik veel gegeven, het wordt zaak om goed in te delen."

  "Of ik al ooit zo goed ben geweest na 5 crossen? Ik denk niet dat ik ooit al 5 crossen na elkaar gewonnen heb", lachte Wout van Aert. "Dat zegt misschien genoeg."

   

  "Het was toch even afwachten hoe ik me zou voelen. Gisterenavond voelde ik de inspanningen. Zo'n moddercross is altijd een aanslag, maar bij het losrijden merkte ik vanochtend dat ik hersteld was."

   

  Van Aert vertrok uitstekend. "Dit is een van de weinige crossen waar het geen nadeel is om op de tweede rij te staan bij de start. De zee ging ook tijdig open."

   

  "Mijn start was perfect en ik had meteen het goeie gevoel te pakken. Ik probeerde het verschil te maken, want ik had ook gezien dat Mathieu (van der Poel) niet goed weg was en er waren gaten."

   

  Van Aert kon daarna zijn eigen cross rijden en winnen. Wil hij tot het BK altijd en overal winnen? "Waar ik start, cross ik om te winnen", lachte hij andermaal. "Dat is nooit anders geweest."

   

  "Vandaag en gisteren heb ik wel veel gegeven. Het wordt zaak om goed in te delen en dan mijn Belgische titel te verlengen."

   

  Waarna de logische WK-vraag weer volgde: met of zonder Van Aert in Fayetteville? "Ik vrees dat het de vraag van elke dag wordt. We zullen het er na het BK zeker over hebben. Dat blijf ik zeggen."

  Het was toch even afwachten hoe ik me zou voelen. Gisterenavond voelde ik de inspanningen. Zo'n moddercross is altijd een aanslag.

  Wout van Aert

  Felicitaties van de kroost:

  Pidcock is opgelucht: "Hier kan ik op bouwen"

  • Tom Pidcock (2e): "Wout was te sterk, maar ik kon toch wat kracht zetten. Ik voelde me vrij goed, beter dan in het verleden op dit parcours. Dit is een lastige omloop voor mij. Ik ben een lichtgewicht, net als Eli (Iserbyt). Hij was sterker en ik moest het tactisch spelen. Maar hier kan ik op bouwen. Ik sla Loenhout over en ben er in Baal weer bij."

  • Eli Iserbyt (3e): "Voor de start voelde ik me echt slecht, ik ben zelf verrast dat het zo goed ging. Gisteren kon ik me misschien iets meer inhouden dan de rest, maar ik heb vandaag toch een uur afgezien en ik heb in functie van het klassement gereden. Ik had een bondgenoot aan Pidcock, maar het is jammer dat ik de sprint verloor. Dit was het best mogelijke scenario. Nu volgt Gavere. Hopelijk gaat die cross door, want bij een afgelasting wordt er geen klassement opgemaakt. Ik hoop dat iedereen zijn verstand gebruikt."

  • Toon Aerts (5e): "Ik was niet hersteld van gisteren. Ik kwam nooit in aanmerking om punten terug te nemen op Eli (Iserbyt). Het wordt moeilijk om de punten nog goed te maken, maar Gavere wordt speciaal op het einde van de winter na een verre WK-verplaatsing. Al steek ik dit klassement even in de koelkast."
  eindstand Superprestige mannen 2021-2022
  1. Eli Iserbyt 97 punten
  2. Toon Aerts 92
  3. Lars van den Haar (Ned) 80
  4. Quinten Hermans 70
  5. Laurens Sweeck 54
  6. Toon Vandebosch 44
  7. Jens Adams 32
  8. Corné van Kessel (Ned) 32
  9. Wout van Aert 30
  10. Kevin Kuhn (Zwi) 30

  kalender Superprestige

  datum cross winnaar winnares
  03/10 Gieten (Ned) Toon Aerts Lucinda Brand (Ned)
  23/10 Ruddervoorde Eli Iserbyt Denise Betsema (Ned)
  11/11 Niel Eli Iserbyt Lucinda Brand (Ned)
  20/11 Merksplas Eli Iserbyt Lucinda Brand (Ned)
  04/12 Boom Wout van Aert Lucinda Brand (Ned)
  27/12 Heusden-Zolder Wout van Aert Lucinda Brand (Ned)
  29/12 Diegem afgelast afgelast
  12/02 Gavere Lars van der Haar (Ned) Lucinda Brand (Ned)

  Lees ook: