Coronavirus treft Nederlanders op WK darts: wat met Van Gerwen na kerstfeestje?

  Ook het WK darts ontsnapt niet aan het coronavirus. De Nederlander Vincent van der Voort heeft positief getest en moet het WK verlaten. Zijn tegenstander James Wade krijgt vrije doorgang naar de 8e finales. Maar wat met favoriet Michael van Gerwen, die kerst vierde met Van der Voort?

  Het coronavirus heeft het gemunt op de Nederlandse darters, want Raymond van Barneveld (54) testte al positief op het coronavirus na zijn uitschakeling in de tweede ronde.

   

  Ook Vincent van der Voort moet nu het WK verlaten na een positieve test. De 46-jarige Nederlander moest vanavond normaal gezien in actie komen tegen James Wade. De Engelsman krijgt zijn ticket voor de achtste finales nu cadeau.

   

  Wade en Van der Voort stonden als eerste partij gepland van de avondsessie. Nu mag onze landgenoot Kim Huybrechts de spits afbijten tegen titelverdediger Gerwyn Price.

   

  Door de positieve test van Van der Voort wordt ook gekeken naar favoriet Michael van Gerwen. Die vierde namelijk samen met zijn landgenoten kerstavond.  Momenteel was er nog geen officiële communicatie rond "Mighty Mike".