Geen viptenten aan aankomst Omloop en Kuurne: "Hopelijk is gewone fan welkom"

  Jasper Stuyven won in 2020 de Omloop voor Lampaert, toen er in de verte wel viptenten aanwezig waren.

  In het openingsweekend zullen er over 2 maanden geen viptenten staan in Ninove en Kuurne, de aankomstplekken van respectievelijk de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. "We nemen het zekere voor het onzekere", zegt Tomas Van Den Spiegel van Flanders Classics.

  Lege voetbaltribunes, lege veldritomlopen en lege sportzalen. Om het coronavirus in te dijken moeten sporters sinds gisteren weer in een desolaat decor proberen te schitteren.

   

  Wat met fanbeleving bij wielerwedstrijden op de weg? Over 2 maanden begint het Vlaamse voorjaar al met het openingsweekend. 

   

  De organisaties van de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne beslisten alvast nu al om geen viptenten te plaatsen in de aankomstzones.

   

  "Aangezien er waarschijnlijk tot eind januari onduidelijkheid zal zijn over het al dan niet mogen doorgaan van vipevents bij sportwedstrijden, leek het ons na overleg een verstandige beslissing om het zekere voor het onzekere te nemen", zegt Tomas Van Den Spiegel van Flanders Classics.

   

  Zal de gewone fan wel mogen postvatten langs het parcours? "Daar hopen we natuurlijk op en daar gaan we ook voorzichtig van uit", besluit Van den Spiegel.

   

  De Omloop Het Nieuwsblad is op 26 februari de traditionele opener van het wielerseizoen. Daags nadien ontvangt Kuurne-Brussel-Kuurne de wielerkaravaan.

  We gaan er voorzichtig van uit dat de gewone fan wel welkom zal zijn

  Tomas Van Den Spiegel (Flanders Classics)