Seraing neemt afscheid van coach Jordi Condom: "Niet goed voor de gezondheid"

  Een nieuw jaar, een nieuwe coach voor Seraing.

  De laatste match van het jaar is meteen ook de allerlaatste match van Jordi Condom bij Seraing geworden. "Een kok heeft goede ingrediënten nodig om een goed gerecht te maken. Maar die ingrediënten waren er niet bij Seraing", zegt Condom.

  Jordi Condom (52) stond in september al eens dicht bij zijn afscheid. Zijn dochter had corona opgelopen en de coach wou terugkeren naar Spanje om haar bij te staan. Op de valreep besloot hij toen om toch te blijven.

   

  Maar nu zwaait Condom Seraing toch uit. "Trainer zijn vergt veel van een mens", zei de Spanjaard. "Het is niet goed voor de gezondheid en voor het welzijn van je familie."

   

  "Op privévlak hadden we in het begin van het seizoen een tegenslag in de familie door die coronabesmetting."

   

  "Bij Seraing had ik bovendien niet de ingrediënten om een goed gerecht te maken. Het ontbreekt het team aan een goede infrastructuur om mee te doen met de elite."

   

  Toch vertrekt Condom niet met een wrang gevoel. "Ik ben blij dat ik mee mocht helpen aan het project. Spelers ontwikkelen en matchen winnen waren de 2 doelstellingen van het project, maar dat was complex."

   

  "Het houdt hier niet op in Seraing. Er is nog een ander leven", besluit de Spanjaard.

  Het Belgische parcours van Jordi Condom

  Jordi Condom kwam in 2012 in België terecht als assistent bij Eupen. Later werd de Spanjaard hoofdcoach van Eupen en Roeselare.

  In mei kreeg Condom het roer in handen bij Seraing, dat onder Emilio Ferrera naar 1A was gepromoveerd. Wat de toekomst brengt voor de 52-jarige Condom, is nog onduidelijk.

  Lees ook: