Ga naar de inhoud

Christmas Day in de NBA: Golden State wint topper, James passeert Bryant

 zo 26 december 2021 08:47
Voor LeBron James was het kerstrecord een magere troost.

In de Western Conference heeft Golden State Warriors de topper gewonnen tegen Phoenix Suns, een duel tussen de nummers één en twee in de rangschikking. Giannis Antetokounmpo is dan weer terug van weggeweest na een afwezigheid door de corona-protocollen in de NBA.

Golden State miste met Andrew Wiggins, Damion Lee en Jordan Poole drie van zijn scherpschutters, maar Stephen Curry nam het leeuwendeel van het werk voor zijn rekening met 33 punten.

 

"Ik ben erg trots op onze ploeg, want vooraf geloofden weinig mensen in een overwinning", reageerde Curry. "Dit is een geweldige overwinning." Phoenix had al 15 thuismatchen niet meer verloren.

 

LeBron James en de Lakers verloren voor de vijfde keer op een rij, maar James is weer een record rijker.

 

Hij kwam al voor de 16e keer in actie op Christmas Day en realiseerde tijdens die affiches in totaal 422 punten. Hij onttroont wijlen Kobe Bryant (395 punten).

 

Naast de zege van de Nets (dankzij een triple double van James Harden) tegen de Lakers was ook de rentree van Giannis Antetokounmpo een lichtpuntje tijdens de kerstspeeldag. Met 36 punten werd het een terugkeer in stijl.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslagen:

New York Knicks - Atlanta Hawks: 101-87

Milwaukee Bucks - Boston Celtics: 117-113
Phoenix Suns - Golden State Warriors: 107-116

LA Lakers - Brooklyn Nets: 115-122

Utah Jazz - Dallas Mavericks: 120-116