Van der Poel 2e bij comeback: "Mijn prestatie lag in lijn met de verwachtingen"

  De comeback van Mathieu van der Poel zorgde meteen voor strijd. Samen met winnaar Van Aert en een ondernemende Toon Aerts kleurde de Nederlander meteen de Wereldbeker in Dendermonde. "Ik mis nog wat procentjes, maar dat was te verwachten", vertelde Van der Poel na afloop.

  Enkele weken geleden kwam Wout van Aert door de grote poort het veldritseizoen binnen. In zijn eerste cross  van het seizoen (in Boom) was hij meteen de primus.

   

  Hoge verwachtingen dus voor de terugkerende Mathieu van der Poel, die vandaag in Dendermonde meteen een modderparcours voorgeschoteld kreeg. "Het was een hele mooie wedstrijd, maar wel loodzwaar."

   

  De wereldkampioen slaagde er toch meteen in om als tweede te eindigen. Na een onzekere periode - getekend door blessureperikelen - kan Van der Poel toch tevreden terugblikken op een geslaagde opener. "Ik ben content. Deze prestatie lag in lijn met mijn verwachtingen", vertelde hij na afloop. 

   

  "In het begin van de wedstrijd vlotte het redelijk goed, maar na enkele rondjes trapte ik wel wat op mijn adem. Dat is logisch. In de periode die volgt, zal ik aan meerdere crossen deelnemen. Dan zal ik automatisch enkele procentjes beter worden."

  Toon Aerts (3e): "Mijn rustweekend begint te renderen"

  Toon Aerts was de bevoorrechte derde vandaag. Onze landgenoot was de enige die lang in het zog van de twee kemphanen Van Aert en Van der Poel vertoefde.

   

  "Ik zie dit als een mooi begin van de drukke periode die volgt. Ik begin vruchten te plukken van mijn rustweekend vorige week. Ik heb vandaag bewezen dat ik in goede doen ben."

  Ik zie dit als een mooi begin van de drukke periode die volgt

  Toon Aerts

  Vooral in de beginfase etaleerde Aerts zijn snelle benen. Onze landgenoot schoot als een komeet uit de startblokken. Maar zijn soloslim was geen lang leven beschoren. Na enkele rondes kreeg hij het gezelschap van de tenoren Van Aert en Van der Poel.

   

  “Toen Wout (van Aert) de kop nam, zette hij ons stevig onder druk. Op die eerste loopstrook slaagde hij er al bijna in om ons los te weken.”

   

  “Maar toen ik terug samen met Van der Poel kwam aansluiten, was de hoop op een mooi resultaat weer even herboren. Helaas had onze nationale kampioen nóg een troef achter de hand.”

  Herbekijk de volledige interviews hier:

  Lees ook: