De Jupiler Pro League is tijdens de kerstspeeldag weer de Younited Pro League

De Pro League zet tijdens de laatste speeldag van 2021 weer de band met Younited Belgium in de verf. De verzameling van profclubs wil de organisatie "een extra duw in de rug geven" en voert een tijdelijke wissel door: onze competitie wordt voor één speelronde de Younited Pro League.

"De Pro League en Younited zijn sinds 2015 partners, een band die steeds sterker wordt", klinkt het in een persbericht. 

 

"De link tussen de clubs en Younited Belgium is ook duidelijk: liefst zestien profvoetbalclubs hebben een Younited-team dat wekelijks traint."

 

"Om de band met Younited Belgium extra in de verf te zetten, zal de Jupiler Pro League voor één speeldag opnieuw de Younited Pro League gedoopt worden."

 

Tijdens de kerstactie kan er tot en met 30/12 geboden worden op alle shirts van de Jupiler Pro League en 1B Pro League-spelers die getooid zijn met een Younited-logo.

 

Naast de shirts, sieren ook enkele unieke specials zoals VIP-experiences of een
avond in het spoor van een voetbalcommentator de veilingspagina.

 

De shirts worden na het laatste fluitsignaal gesigneerd en (ongewassen maar gedesinfecteerd) geveild ten voordele van het goede doel. De opbrengst van die
veiling gaat integraal naar Younited Belgium.

Younited Belgium

De Pro League, haar clubs en Younited geloven samen in de kracht van voetbal en de kracht van mensen. In hun slogan vat Younited Belgium het gevoel samen waar elke voetballiefhebber zich in herkent: MY TEAM, MY HOME.

 

Momenteel zijn er dertig Younited-teams verspreid over heel België. Hun spelers zijn experten in het dagelijks overleven die strijden tegen kwetsbaarheid op vlak van
huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede of verslaving. 

 

Bij hun team bouwen spelers aan zelfvertrouwen en meer structuur in hun leven en leggen ze ook contact met hulpverleners en lotgenoten. Ze vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er ook een thuis.