meest recent

Julian Alaphilippe? Oskar Nisu was de gelukkigste man na het WK in Leuven

za 25 december 2021 10:34
Oskar Nisu verliet Leuven niet met lege handen.

Julian Alaphilippe won eind september het WK wielrennen in Leuven, maar dat is eigenlijk slechts een voetnoot in het Belgische regenboogverhaal. De échte winnaar van de Belgische hoogdag was namelijk Oskar Nisu. Met welke prijs hij aan de haal ging, kon u gisteren ontdekken in het Eén-programma Vrede op Aarde.

Mathieu van der Poel, Matteo Trentin, Dylan Teuns en Mark Cavendish: bij de start van het WK wielrennen in Antwerpen kregen ze allemaal een gouden tip, maar niemand ging met de prestigieuze prijs aan de haal.

Op 26 september werd er tijdens het WK namelijk een koers in de koers georganiseerd. Na 28 kilometer werd de finishlijn gekalkt van de Grote Prijs Michel Wuyts, een eresaluut aan onze afscheidnemende commentator.

De traditionele vroege vlucht was de tenoren te snel af en Oskar Nisu zette zijn naam op de erelijst. De 27-jarige Est ontving na zijn opgave de beker en het shirt van de overwinnaar van reporter en initiatiefnemer Luc Haekens.