Tour-winnaar Tadej Pogacar waagt zich morgen aan veldrit in Slovenië

Tadej Pogacar kroonde zich 3 jaar geleden tot Sloveens veldritkampioen.

Sommige renners kiezen voor een stage onder de Spaanse zon, andere voor een cross in de modder. Tweevoudig Tour-winnaar Tadej Pogacar wil zijn crossbenen nog eens van stal halen en staat morgen aan de start van een veldrit in eigen land.

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) heeft al enkele jaren een kloppend hart voor het veldrijden. 3 jaar geleden nog kroonde hij zich tot Sloveens veldritkampioen bij de profs.

Ook op tv pikt Pogacar af en toe een veldrit mee. Na de sneeuwcross in Val di Sole vertelde de Sloveen nog aan La Gazzetta Dello Sport dat hij het veldrijden leuk vindt. "Maar ik ben er momenteel niet zo goed in."

 

Na een bezoekje aan het wielermuseum van Colnago vroeg Pogacar aan de fietsenconstructeur om een crossfiets klaar te zetten.

Nu weten we waarom. Pogacar staat op de deelnemerslijst van een veldrit in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Hij zal morgen onder meer wegrenner Luka Mezgec tegenkomen, die ook houdt van offroaduitstapjes in de winter.

Ik vind veldrijden leuk

Tadej Pogacar

Pogacar bewees vaardigheden op onverharde wegen in Strade

Dat Pogacar overweg kan met onderharde wegen, bewees hij dit jaar in de Strade Bianche. De 23-jarige Sloveen overleefde een tijdje in de favorietengroep met Van der Poel, Alaphilippe, Bernal, Van Aert en Pidcock. Hij kwam uiteindelijk als 7e over de streep.

Bekijk: Pogacar eindigt 7e in Strade Bianche, Van der Poel triomfeert