Rémi Cavagna na aanrijding op stage: "Ik had misschien niet meer kunnen stappen"

Rémi Cavagna is een hardrijder pur sang.

Na een val op stage in Spanje zal Rémi Cavagna vermoedelijk pas in april de competitie kunnen hervatten. De Franse kampioen liep een gebroken ruggenwervel op, maar zit niet in zak en as door het blessureleed. De renner van Deceuninck-Quick Step beseft namelijk dat de diagnose veel erger had kunnen zijn.

Deceuninck-Quick Step trok begin deze maand naar Spanje voor een eerste ploegstage. Niet alleen om het aantal trainingskilometers op te krikken, ook om enkele plichtplegingen te kunnen afvinken.

 

Na een van de vele fotosessies sloeg het noodlot echter toe. Een onvoorzichtige chauffeur ramde een deel van de ploeg en Rémi Cavagna en Mauri Vansevenant waren de belangrijkste slachtoffers.

 

Terwijl Vansevenant slechts zijn duim brak (en al opnieuw kan trainen), was Cavagna er veel slechter aan toe. De 26-jarige Fransman werd geopereerd aan een gebroken ruggenwervel.

 

"Maar ik stel het vrij goed", klinkt hij optimistisch in een gesprek met La Montagne. "Ik had namelijk misschien niet meer kunnen stappen. De breuk was een kwestie van centimeters. Ik prijs me dus gelukkig."

 

Cavagna gaf ook details over het incident. "Veel ploegmaats zijn gevallen door een wagen die een kruispunt overstak zonder te kijken. De chauffeur had ons niet gezien."

 

"We zijn niet op elkaar gebotst, maar ik moest hard in de remmen en ik kwam ten val op enkele fietsen. Ik ben slecht gevallen en heb daarbij een ruggenwervel gebroken."

 

"Ik kon mijn benen bewegen, maar ik kon zelf niet rechtstaan", vertelde Cavagna nog. De Franse kampioen zal vermoedelijk pas in april weer aan competitie kunnen denken.

De Franse driekleur zal nog een poosje wegblijven uit het peloton.