Oude bekenden in aanvalslinie Nigeria, Dessers niet opgeroepen voor Afrika Cup

  Emmanuel Dennis komt weer boven water bij Watford.

  De 28 namen van Nigeria voor de Afrika Cup staan op papier. Victor Osimhen is van de partij, met onder meer Emmanuel Dennis en Moses Simon zijn er nog spitsbroeders met "Belgisch bloed". Cyriel Dessers heeft de lijst niet gehaald.

  Eind november zag het er naar uit dat Victor Osimhen de Afrika Cup niet zou halen. De scherpschutter van Napoli herstelt echter sneller dan verwacht van een complexe hoofdblessure en heeft een oproepingsbrief ontvangen.

   

  Toen er nog twijfels waren over zijn fysieke paraatheid, werd links en rechts gefluisterd dat de selectieheer van Nigeria aan Cyriel Dessers dacht als vervanger.

   

  De Genk-huurling scoort bij Feyenoord aan de lopende band, maar blijft gewoon thuis. 

   

  De Nigeriaanse selectie telt wel veel andere spelers met een Belgische link: William Troost-Ekong (ex-AA Gent), Kenneth Omeruo (ex-Standard), Wilfred Ndidi (ex-Genk), Moses Simon (ex-Gent), Taiwo Awoniyi (ex-Moeskroen en -Gent), Victor Osimhen (ex-Charleroi) en Emmanuel Dennis (ex-Club Brugge).

   

  Nigeria speelt op de Afrika Cup (9 januari tot 6 februari) tegen Egypte, Soedan en Guinee-Bissau in de poulefase.

  Feyenoord hoeft Cyriel Dessers niet te missen.