Mettepenningen: "Dendermonde wordt heel mooi op tv, maar we hadden liever publiek"

In de zompige weide was Van Aert vorig jaar oppermachtig.

De Wereldbeker-cross in Dendermonde is morgen de eerste veldrit waarbij in deze kerstperiode geen publiek is toegelaten. "We zouden op 10.000 toeschouwers aftikken", zegt organisatorJurgen Mettepenningen. "Het is een bittere pil dat we alles weer moesten afbreken."

Flashback naar een jaar geleden: Wout van Aert ploegt in de zompige modder weg van Mathieu van der Poel. Aan de streep bedraagt het verschil bijna 3 minuten.

 

Na afloop is haast iedereen lyrisch over het spektakelrijke modderparcours. Veel crossfans hadden Dendermonde dan ook met dikke fluo aangestipt in hun agenda.

 

"Het had morgen een kerstcross met een mooie ambiance moeten worden", zucht organisator Jurgen Mettepenningen.


"Maar helaas is er woensdag plots beslist om geen publiek meer toe te laten. Dat is een heel grote ontgoocheling voor iedereen die meegewerkt heeft aan de opbouw."

 

Vandaag waren heel wat vrijwilligers in de weer om en rond het parcours. Maar naast opbouwen, moest er ook afgebroken worden.

"Zo moesten de kassa's, loketten, dranktenten en eetkraampjes weg. Die zijn nutteloos geworden door de afwezigheid van het publiek."

Zo was het vorig jaar: Van Aert rijdt Van der Poel op minuten

"Het zal fantastische televisie zijn"

Door de rentree van Mathieu van der Poel en het aangekondigde duel met Van Aert hadden heel wat fans al een ticket op de kop getikt. 

 

"In voorverkoop hadden we tot een week geleden al 5.000 tickets verkocht. We zouden morgen dus aftikken op zo'n 10.000 toeschouwers. Het is natuurlijk een bittere pil dat al die fans niet welkom zijn", zegt Mettepenningen.

"Het duel zal er morgen ook zijn. Voor de mensen thuis zal het fantastisch zijn om naar tv te kijken. Het is een mooi en lastig parcours."

 

"Maar we hadden natuurlijk veel liever dat het publiek ook ter plekke langs het parcours kon kijken naar de strijd."

Bekijk de reportage over de cross in Dendermonde (waar geen fans toegelaten zijn)