Vijfvoudig finalist Andy Murray krijgt wildcard voor Australian Open

Andy Murray kon de Australian Open nog nooit winnen.

Andy Murray (34) mag zich opmaken voor de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. De vijfvoudige finalist kreeg een wildcard in de schoot geworpen.

Door tal van blessures is drievoudig grandslamwinnaar Andy Murray weggezakt naar de 134e plek op de ATP-ranking, niet voldoende voor een rechtstreekse plaats op de hoofdtabel van de Australian Open (17-30 januari).

 

De organisatie geeft de Schot nu een wildcard. "Andy staat bekend om zijn vechtlust, passie en liefde voor het spel en ik ben verheugd om hem in januari weer in Melbourne te mogen verwelkomen", liet toernooidirecteur Craig Tiley op Twitter weten. "We kunnen niet wachten om je weer hier te zien."   

 

Murray (34) bereikte tussen 2010 en 2016 vijf keer de finale van de Australian Open, maar won het toernooi nooit. Wel zegevierde hij twee keer op Wimbledon en een keer op de US Open. 

 

Een heupblessure leek in 2018 een einde te maken aan zijn loopbaan, maar de Schot keerde terug en won in 2019 het toernooi van Antwerpen. Maar zijn oude niveau haalde hij niet meer. Op Wimbledon reikte hij afgelopen zomer tot de derde ronde.