Marokko rekent niet op Tissoudali voor Afrika Cup, Ivoorkust neemt Kouamé van Anderlecht mee

Tarik Tissoudali verkeert in hoogvorm bij AA Gent.

Hein Vanhaezebrouck kan opgelucht ademhalen: man in vorm Tarik Tissoudali werd niet opgeroepen voor de Afrika Cup met Marokko. Selim Amallah (Standard) en Sofian Chakla (OHL) kregen wel een oproepbrief in de bus. Vincent Kompany moet bij Anderlecht zijn Ivoriaanse spits Christian Kouamé missen.

AA Gent moet Michael Ngadeu (Kameroen) en Souleymane Marreh (Gambia) afstaan voor de Afrika Cup (9 januari tot 6 februari) en ook Tarik Tissoudali maakte de voorbije weken aanspraak op een selectie met Marokko. "Het zou een droom zijn die uitkomt", zei Tissoudali.

 

Een aderlating dreigde voor Gent, dat na Nieuwjaar nog op drie fronten actief is. Maar bondscoach Vahid Halilhodzic roept de vinnige aanvaller van Gent niet op voor zijn 25-koppige selectie.

 

Selim Amallah (Standard) en Sofian Chakla (OHL) mogen wel naar Kameroen voor de Afrika Cup. Marokko neemt het in de groepsfase op tegen Ghana, Comoren en Gabon.

Ivoorkust neemt Kouamé (Anderlecht) mee

Aanvaller Christian Kouamé, die door Anderlecht gehuurd wordt van Fiorentina, behoort tot de selectie van Ivoorkust.

Ook oude bekenden Odilon Kossounou (Leverkusen, ex-Club Brugge), Simon Deli (Adana Demirspor, ex-Club Brugge) en Yohan Boli (Al-Rayyan, ex-STVV) zijn geselecteerd.

Verder kan bondscoach Patrice Beaumelle rekenen op sterkhouders als Serge Aurier (Villarreal), Franck Kessié (AC Milan), Eric Bailly (Manchester United), Nicolas Pépé (Arsenal), Sébastien Haller (Ajax) en Wilfried Zaha (Crystal Palace).

De Oranje Olifanten bereiden de Afrika Cup voor met een stage in Saudi-Arabië, waar ze op 27 december verzamelen blazen. Ivoorkust ontmoet titelverdediger Algerije, Equatoriaal-Guinea en Sierra Leone in de poulefase.