Boxing Day incasseert klappen: ook een streep door Burnley - Everton

  Door een corona-uitbraak bij Everton wordt het duel tegen Burnley uitgesteld.

  Wordt het een zwarte kerst voor voetbalminnend Engeland? Na Liverpool - Leeds en Wolverhampton - Watford wordt nu ook Burnley - Everton uitgesteld door een corona-uitbraak bij de bezoekers. Het is al het derde Premier League-duel dat verplaatst moet worden op Boxing Day. 

  Boxing Day op tweede kerstdag is traditioneel een hoogdag in het Engelse voetbal, maar voor 6 teams wordt het een mager kerstdis. 

   

  Leeds, Watford en nu ook Everton tellen te veel besmettingen in hun kern en kregen de toelating van de voetbalbond om hun wedstrijden te verplaatsen. 

   

  Het duel tussen Burnley en Everton stond zondagmiddag om 16 uur geprogrammeerd.

   

  Afgelopen weekend waren er ook al zes wedstrijden uitgesteld, maar enkele getroffen teams recupereerden de voorbije dagen heel wat spelers. Onder meer Chelsea, dat acht spelers zag uitvallen met een coronabesmetting, kan zondag wel spelen tegen Aston Villa. Romelu Lukaku traint eveneens weer mee met de groep.