Ga naar de inhoud

"Vandaag of morgen beslissing over BK veldrijden, we kunnen niet blijven wachten"

Het parcours van het BK in Middelkerke loopt over het strand en in de duinen.

Door de nieuwe coronamaatregelen staat de veldritwinter plots op de helling. Zo is ook het Belgisch Kampioenschap in Middelkerke in gevaar. Burgemeester Jean-Marie Dedecker wil enkel organiseren als er financiële compensaties komen.

"Ik overweeg om het BK af te gelasten", zei Jean-Marie Dedecker gisteren aan Radio 2 en dat herhaalde hij in De Ochtend op Radio 1. Door de nieuwe maatregelen moeten de veldritten afgewerkt worden zonder publiek.

 

En dat is financieel een moeilijk verhaal. "We hebben 580.000 euro betaald aan de wielerbond voor verschillende BK's de afgelopen jaren. Die waren verlieslatend. Ik wil de veldrijders niet treffen, maar het zal afhangen van de financiële compensaties."

 

Dedecker wil de knoop snel doorhakken. "Het parcours ligt er al en er hangt veel van af: mobiliteit, terreinen voor parking en zo. Waarschijnlijk valt de beslissing vandaag of morgen al, we kunnen niet blijven wachten. Dit is een voorbereiding van anderhalf jaar." Het BK staat op 8 en 9 januari op de kalender.

Belgische veldritten tot eind januari
26/12 Dendermonde Wereldbeker
27/12 Heusden-Zolder Superprestige
29/12 Diegem Superprestige
30/12 Loenhout X²O
1/1 Baal X²O
4/1 Gullegem losse cross
5/1 Herentals X²O
8-9/1 Middelkerke BK
22/1 Hamme X²O