Ga naar de inhoud

Welke wedstrijden in open lucht vallen plots zonder publiek? Een overzicht

Vanaf zondagochtend worden de coronamaatregelen weer iets strenger. Deze keer wordt er niet gekeken naar de scholen, maar naar de sportevenementen. Minstens tot eind januari is er geen publiek meer welkom op voetbalwedstrijden en veldritten. Over welke evenementen gaat het dan precies? 

VELDRIJDEN: Doorgaan of niet?

Veldritorganisatoren zitten met de handen in het haar na het overlegcomité van woensdag 22 december. Velen zijn al in volle voorbereiding van hun cross, sommigen zijn al volledig klaar. 

 

Laten doorgaan of niet, dat zal bij velen dé hamvraag zijn. Vanavond konden heel wat organisatoren nog geen definitief antwoord geven.

 

Het laatste weekend van januari is er geen grote veldrit in België, dan reizen de crossers (als de omstandigheden dat toelaten) af naar Fayetteville voor het WK. 

Belgische veldritten tot eind januari
26/12 Dendermonde Wereldbeker
27/12 Heusden-Zolder Superprestige
29/12 Diegem Superprestige
30/12 Loenhout X²O
1/1 Baal X²O
4/1 Gullegem losse cross
5/1 Herentals X²O
8-9/1 Middelkerke BK
22/1 Hamme X²O

VELDLOPEN: CrossCup Hannuit schuift op

Voor het veldlopen is er niet meteen een grote impact. De CrossCup van Hannuit op 23 januari wordt niet afgelast, maar uitgesteld tot 1 of 2 weken na de CrossCup in Diest van 13 februari. Het BK in Brussel is op 6 maart.

VOETBAL: 5 speeldagen achter gesloten deuren

Zondag en maandag is er nog kerstvoetbal, daarna gaat de Jupiler Pro League even in winterslaap. Er wordt pas hervat op 14 januari, maar met de midweekspeeldagen die er dan volgen zijn er in totaal 5 speeldagen achter gesloten deuren. 

 

De halve finales van de Beker van België zijn pas op 2 februari.