Voetbalwedstrijd in Duitsland stopgezet na oerwoudgeluiden in tribune

Aaron Opoku heeft intussen zelf gereageerd via de sociale media.

Anderlecht-coach Vincent Kompany was zondag gedegouteerd door racistische scheldpartijen in Brugge, in Duitsland hebben ze diezelfde middag een wedstrijd stopgezet na racisme. Een Duitse aanvaller met Ghanese roots kreeg oerwoudgeluiden naar zijn hoofd geslingerd.

Het gebeurde in de 3e klasse in een match tussen Duisburg en Osnabrück. Toen linksbuiten Aaron Opoku zich in de 35e minuut opmaakte voor een hoekschop hoorde hij oerwoudgeluiden vanuit de tribune.

 

Ook de lijnrechter merkte de scheldpartij op. Spelers van beide teams verlieten het terrein.

 

Tien minuten later besliste de hoofdscheidsrechter om de match te staken."Zowel de speler als mijn assistent deden me het verhaal", zei de man, die het incident ook in zijn verslag beschreef.

 

Supporters in de tribunes veroordeelden de actie snel. Zij scandeerden antiracistische leuzes.

 

Met hulp van de toeschouwers kon de politie de dader identificeren.

Opoku: "Dit was een belangrijk teken"

"Aaron kon niet meer voortspelen", legde Osnabrück-directeur Michael Welling uit. "De ploeg begreep dat en toonde zich solidair met onze speler."

 

Het was de eerste professionele voetbalmatch in Duitsland die gestaakt werd na een racistisch incident. 

 

"Boodschappen op een T-shirt volstaan niet", vindt de directeur van de voetbalclub. "Als je het meent, moet je ook actie ondernemen."

 

Twee dagen na de feiten heeft Opoku ook zelf gereageerd. "De gebeurtenis heeft me geschokt", vertelt hij op de sociale media.

 

"Voor iedereen die al een keer gediscrimineerd is, was het een belangrijk teken om niet meer voort te voetballen. Daar bedank ik de wedstrijdleiding, Duisburg, de fans en vooral mijn club Osnabrück voor."

Boodschappen op een T-shirt volstaan niet. Als je het meent, moet je ook actie ondernemen.

Osnabrück-directeur Michael Welling