CEO Pro League pleit voor uitstel van fiscale hervorming: "We lopen recht op de muur af"

Pierre François wil de fiscale hervormingen die op komst zijn nog wat langer op zich laten wachten.

Het Belgische voetbal gaat weer op slot en bij de Pro League houden ze hun hart vast voor de financiële impact van matchen zonder toeschouwers. Bij de RTBF koppelt CEO Pierre François de beslissingen van het Overlegcomité aan de fiscale hervormingen die op tafel liggen. "We vragen om uitstel tot 1 juli 2022."

Bij de Franstalige openbare omroep trok Pierre François in zijn hoedanigheid als CEO van de Pro League aan de alarmbel.

 

"Deze beslissing zal pijn doen", zegt hij over het verbod op toeschouwers bij sportwedstrijden, ook in de voetbalstadions. 

 

"Er is een grote ongerustheid, want het is weinig waarschijnlijk dat het publiek bij het hernemen van de competitie in januari opnieuw welkom is."

 

Op 26 en 27 december wordt er al zeker zonder publiek gevoetbald. Of er bij de eerstvolgende speeldag op 14, 15 en 16 januari opnieuw fans aanwezig zijn, is nog niet duidelijk. Een optie is het wel, want midden januari is er in principe een nieuw Overlegcomité voorzien.

We respecteren de fiscale hervorming, maar de datum van 1 januari 2022 is onhoudbaar. We zouden graag per seizoen werken en stellen een uitstel voor naar 1 juli 2022.

Pierre François (CEO Pro League)

Maar François gooit in zijn reactie nog een ander hangijzer op tafel. Het dossier rond de fiscale hervormingen en de RSZ-korting ligt ook nog op het bord van de regering en dus ook op dat van de voetbalclubs.

 

"Ik wil graag een oproep doen aan de regering, want onze sector ontvangt nu geen steun", klinkt het.

 

"We respecteren de fiscale hervorming, maar de datum van 1 januari 2022 is onhoudbaar. We zouden graag per seizoen werken en stellen een uitstel voor naar 1 juli 2022."

 

"Ik betwist de coronamaatregelen niet, maar je moet ook aan de economie denken, en daar is de situatie delicaat."

 

"Met minder inkomsten door de gesloten stadions en hogere fiscale lasten, lopen we recht op de muur af."