Contractverlenging: Primoz Roglic maakt decennium vol bij Jumbo-Visma

  Ploegbaas Richard Plugge met Primoz Roglic.

  Primoz Roglic heeft zijn contract bij Jumbo-Visma verlengd tot en met 2025. "We vinden het heel speciaal dat Primoz (die sinds 2016 Jumbo-renner is) al zijn hele professionele wielercarrière bij ons rijdt", zegt sportief directeur Merijn Zeeman.

  Het lijkt erop dat de 32-jarige Primoz Roglic bijna heel zijn carrière lang de kleuren van Jumbo-Visma zal verdedigen.

  De gewezen schansspringer kwam in 2016 terecht bij de Nederlandse formatie, waar hij zich in een mum van tijd ontpopte tot een van de beste ronderenners ter wereld.

   

  15 etappes in grote rondes, 3 eindzeges in de Vuelta, Luik-Bastenaken-Luik en de olympische tijdrit prijken al op zijn erelijst. De Tour is een blinde vlek die Roglic wil wegwerken.

  "Het zag er misschien gemakkelijk uit en de mooiste momenten komen het  snelst bovendrijven, maar het was niet altijd gemakkelijk", reageert Roglic.

   

  "Ik ben niet in mijn eentje verantwoordelijk voor die mooie momenten. Dat deed ik samen met mijn ploeggenoten en de staf."

  Roglic won dit jaar voor de 3e keer op een rij de Vuelta.

  Jumbo-Visma: "Komende jaren blijft Primoz centrale rol spelen"

  Roglic had bij Jumbo-Visma een contract lopen tot en met 2023 en tekende nu bij voor 2 jaar. Dat betekent dat hij minstens 10 jaar lid van de geel-zwarte brigade zal zijn geweest.

   

  "We vinden het heel speciaal dat Primoz nogmaals verlengt en tot op heden zijn hele professionele carrière bij ons team rijdt. Daar zijn we superblij mee en ook heel erg trots op", zegt sportief directeur Richard Plugge.

  "Primoz is de belichaming van de transformatie van onze ploeg in de laatste jaren."

   

  "Deze contractverlenging geeft ons de mogelijkheid om ook de komende jaren plannen en doelstellingen te maken waar hij een centrale rol in speelt.  Primoz is een van de pijlers binnen de ploeg."