De Rode Duivels verklappen hun kerstmenu: kroketten, bruine saus en raclette

De Belgische voetbalbond onthulde begin deze week de kerstkaarten van de Rode Duivels. Kevin De Bruyne en co dompelden zich al onder in de kerstsfeer en in een vragensessie met Average Rob gaven ze ook details prijs over wat ze de komende dagen naar binnen zullen lepelen. Smakelijk!

"Rode Duivels rolden over de grond van het lachen"

De kerstkaartenactie gaat België en ook een deel van de wereld rond, een pak Rode Duivels - nummer 1 van de wereld - spelen niet voor niets in de grote Europese voetballanden.

Sommigen vonden de fotosessie in kerstoutfit meteen geweldig, anderen knipten even met de ogen maar kregen een glimlach om de lippen. Fout of hip en trendy, dat vroegen we aan Manu Leroy, marketingmanager van de voetbalbond?

"We zijn ook verbaasd door de vele positieve reacties", vertelde die. "Intern waren we heel enthousiast en ook de spelers waren superenthousiast en rolden over de grond van het lachen. Ze vonden het zelf heel plezant."

"Niemand vond het belachelijk. We willen als de Rode Duivels in het land zijn daar naar goede gewoonte altijd wat content rond maken. Met de kerstperiode in aantocht wilden we iets speciaals doen."

"De briefing was dat we iets met "awkward family pictures" wilden doen, met de zatte nonkels, de foute truien. We wilden er in eerste instantie geen kerstkaarten van maken, maar het was zo goed, dat we dat niet konden laten liggen."

"De BBC pakte het bij de lancering ook meteen op. Ineens was het vertrokken. Ik denk dat de mensen het verrassend vonden, je bent niet gewoon om de Duivels en Flames in die setting te zien. Het plezier spat er ook vanaf."