Kim Gevaert wordt meetingdirecteur Memorial Van Damme: "Veel goesting en gezonde spanning"

  Kim Gevaert is de opvolger van Cedric Van Branteghem als meetingdirecteur van de Memorial Van Damme. De voormalige sprintkoningin is verheugd met haar nieuwe uitdaging. "Brussel is mijn thuis geworden", zegt ze.

  Kim Gevaert (43) vervangt dus Cedric Van Branteghem (42), die een nieuwe rol bij het BOIC opneemt. 

   

  "Gevaert is nog steeds de Belgische koningin van de spurt, maar ook de keizerin van de Memorial", zegt organisator Golazo. "Naast haar indrukwekkende palmares is ze immers de atlete met de meeste deelnames aan de Allianz Memorial Van Damme."

   

  "Van 1998 tot bij haar afscheid in 2008 was ze elk jaar present, elf keer in totaal, op de 100m of de 200m. Die laatste, haar favoriete afstand, won ze vier keer op de Memorial, de 100m won ze bij haar afscheid in 2008."

   

  Volgens Golazo is de voormalige publiekslievelinge "de logische opvolger". "Ik ben heel blij dat Kim de uitdaging wil aangaan", zegt CEO Bob Verbeeck. "Ze is een atletiekexperte en ik voel veel ambitie."

   

  "Wat een eer", vult Gevaert aan. "De Memorial is de absolute top in de atletiek, in eigen land en ook wereldwijd. Ik heb de meeting altijd in mijn hart gedragen, zeker ook omwille van dat enthousiaste publiek en de sfeer die er hangt."

   

  "Bovendien is Brussel mijn thuis geworden: ik woon er vlakbij, werk in de stad, geniet van zijn multiculturaliteit. Ik was al blij om elk jaar een klein steentje te kunnen bijdragen."

   

  "Nu ben ik net op een moment in mijn leven beland waar ik er klaar voor ben om een grotere rol op te nemen. Ik spring met heel veel goesting en een tikkeltje gezonde spanning.”

   

  De 46e Allianz Memorial Van Damme, de eerste onder leiding van Kim Gevaert, vindt plaats op vrijdag 2 september in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

  Kim Gevaert was jarenlang de trots van de Belgische atletiek.

  Van Branteghem: "Mooi dat Kim 1e vrouwelijke meetingdirecteur is"

  Cédric Van Branteghem is blij dat Gevaert op zijn stoel komt zitten. "We kennen elkaar heel goed, we zijn van dezelfde generatie en hebben samen onze topmomenten beleefd", zegt de uittredende meetingdirecteur.

   

  "Ik zal Kim de komende weken met veel plezier inwijden in het reilen en zeilen van de
  meeting. Ze weet dat ze altijd op mij kan terugvallen."

   

  "Kim is altijd een voortrekker geweest in tal van zaken, dus is het des te mooier dat ze de eerste vrouwelijke meetingdirecteur van de Memorial wordt en de tweede vrouw die binnen de Diamond League aan het hoofd van een meeting staat.”

  Ik kijk er zo naar uit om haar 23 jaar na haar allereerste en timide entree hier trots te zien binnenwandelen.

  Wilfried Meert, voorzitter van de vzw Memorial Van Damme

  Ook Wilfried Meert, voorzitter van de vzw Memorial Van Damme, bejubelt Gevaert.
  “Als je jarenlang de populairste atlete van het land en van de Memorial bent, dan heb je iets."

   

  "Kim kent de sport en de Memorial als geen ander. Voeg daar nog tal van andere kwaliteiten aan toe die Kim heeft, dan heb je het ideale profiel om meetingdirecteur te worden."

   

  "Ik kijk er zo naar uit om haar 23 jaar na haar allereerste en timide entree hier trots te zien binnenwandelen.”