"Wat een publiek: I love Belgium": Tom Pidcock bejubelt sfeer in Namen

Tom Pidcock in de modder van Namen.

Het crosspubliek heeft de weg naar de Citadel van Namen duidelijk gevonden. De Wereldbeker-veldrit is nog relatief jong, maar de cross in Namen groeit meer en meer uit tot een van de smaakmakers van het seizoen. Zelfs de afwezigheid van Wout van Aert en Mathieu van der Poel was gisteren geen domper op de feestvreugde.

Sinds 2009 wordt een veldrit georganiseerd in Namen. De Citadel biedt natuurlijk veel mogelijkheden om een aantrekkelijk parcours uit te bouwen en de jongste jaren was het wedstrijdverloop meestal om duimen en vingers bij af te likken.

 

Dat beseffen ook de crosskenners. De (Vlaamse) supporters laten de verplaatsing niet schieten en zakten ook gisteren massaal af naar Namen, waar er door de coronamaatregelen geen sprake was van de traditionele feestmogelijkheden.

 

Dat hoefde de pret niet te bederven, want Michael Vanthourenhout en co werden er luidkeels aangemoedigd. Op Instagram uitte Tom Pidcock zijn waardering.

Enkele sfeerbeelden:

Samenvatting van de cross bij de mannen:

Samenvatting van de cross bij de vrouwen: