Tiger en Charlie Woods eindigen tweede op golftoernooi: "Blij en dankbaar"

Het PNC Championship in Orlando is eentje over 2 dagen voor ouders en hun kinderen.

De Amerikaanse golflegende Tiger Woods en zijn 12-jarige zoon Charlie zijn op het PNC Championship in Orlando op de tweede plaats geëindigd. "Team Woods" ging op de tweede en laatste dag van het ouder/kind-evenement rond in 57 slagen, zaterdag was er ook al een foutloze ronde in 62 slagen.  Alleen John Daly en zijn zoon John Daly junior deden het 2 slagen beter over 2 dagen.

Het format van het toernooi is dat beide golfers van een duo telkens een bal slaan, waarbij de beste positie wordt gebruikt om weer de volgende bal te slaan. Enzovoort. Tiger (45) en Charlie (12) Woods zetten gisteren 11 birdies op een rij neer.

Zo werd het nog spannend. Ze eindigden 25 onder par, enkel Big John Daly en zijn zoon deden nog 2 slagen beter.

Woods senior maakte zijn officieuze rentree in een golftoernooi, 10 maanden na zijn zware verkeersongeval. Woods, winnaar van 15 majors, sloeg in februari met zijn auto over de kop. De artsen konden ternauwernood voorkomen dat zijn rechterbeen geamputeerd moest worden.

"Ik heb mijn oude been nog en het functioneert. Maar ik ben nu echt vermoeid. Ik ben dit niet meer gewend. Misschien was dit pas mijn vijfde golfrondje in dit jaar."

(lees voort onder foto)

"Charlie sloeg de ballen heel goed"

"Ik ben blij en dankbaar dat ik in staat ben om dit te doen", sprak Woods senior voldaan. "Het was te gek. Charlie sloeg de ballen ongelooflijk goed. Hij is een geweldige teamgenoot."

"We hebben samen op de baan veel plezier gehad en het werd zelfs tegen het einde nog even spannend. Dat maakte het extra leuk."

De ex-nummer 1 had nog advies in huis voor zoonlief: "Het maakt niet uit hoeveel mensen rondom jou staan: niemand of miljoenen. Het blijft dezelfde slag."

In Orlando bleek dat Woods nog moeizaam loopt. Hij verplaatste zich in een golfkarretje tussen de holes. Een rentree op de PGA Tour zit er volgens de  Amerikaan voorlopig niet in.

"Ik ben nog ver verwijderd van waar ik zou moeten zijn om in een echt toernooi uit te komen. "

Het PNC Championship is een toernooi voor vaders en hun kinderen. Naast 19 combinaties van vader en zoon deed de Amerikaanse golfster Nelly Korda, de nummer 1 van de wereld bij de vrouwen, mee met haar vader Petr, de oud-toptennisser die in 1998 de Australian Open won.

Beelden van vader en zoon Woods:

Tweets van de winnaar: