Golden State-coach Steve Kerr is nieuwe bondscoach van Team USA

Steve Kerr, de coach van de Golden State Warriors, is officieel aangesteld als de bondscoach van de Amerikaanse nationale basketbalploeg. De 56-jarige Kerr is de opvolger van Gregg Popovich. De 72-jarige Popovich had eerder al besloten na de Spelen in Tokio te stoppen.

Kerr is geen onbekende bij de Amerikaanse nationale ploeg. Hij was al assistent van zijn voorganger Popovich. Kerr, die de Warriors in 2015, 2017 en 2018 naar de NBA-titel leidde, zal Team USA van 2022 tot en met 2024 coachen. 

 

Er wachten Kerr twee belangrijke opdrachten: het WK van 2023 in de Filipijnen, Japan en Indonesië en de Spelen in Parijs. Op het WK willen de Verenigde Staten opnieuw de wereldtitel pakken na hun uitschakeling in 2019 door Frankrijk in de kwartfinales.

 

Kerr zal bijgestaan worden door Miami Heat-coach Erik Spoelstra, Phoenix Suns-coach Monty Williams en Mark Few, coach van de universiteitsploeg Gonzaga.