Seppe Smits mist de Winterspelen: "Door blessure is dat nu 100 procent zeker"

  Snowboarder Seppe Smits (30) zal in februari niet te bewonderen zijn op de Winterspelen. "2 weken geleden was al beslist om Sebbe De Buck voorrang te geven bij de kwalificatiewedstrijden. Door mijn sleutelbeenbreuk zal ik nu zeker niet kunnen deelnemen aan de Winterspelen", vertelt Smits.

  Seppe Smits is al jarenlang het Belgische boegbeeld in het snowboarden. In 2011 en 2017 kroonde hij zich tot wereldkampioen in de slopestyle. Op de Winterspelen was hij nog niet succesvol.

  Met deelname aan de Winterspelen in Peking wou Smits nog een mooi hoogtepunt toevoegen aan zijn rijkgevulde carrière. Maar de 30-jarige snowboarder zal over 2 maanden niet afreizen naar het grootste wintersportevenement.

   

  "2 weken geleden had de federatie eigenlijk al bepaald om Sebbe de voorrang te geven bij de kwalificatiewedstrijden (België heeft daar telkens maar 1 startbewijs). Hij staat hoger gerangschikt dan ik en is beter in vorm."

   

  "Zodra Sebbe zich geplaatst zou hebben voor de Winterspelen, zou ik mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden."

  De dokters hebben gezegd dat ik pas over 2 maanden weer op mijn plank zal kunnen staan

  Seppe Smits

  Maar Smits brak enkele dagen geleden zijn sleutelbeen, terwijl hij nog maar net terug was van een scheenbeenbreuk.

   

  "De operatie is goed verlopen. Maar het is nu wel 100 procent zeker dat ik de Winterspelen zal missen. De dokters hebben immers gezegd dat ik pas over 2 maanden weer op mijn plank zal kunnen staan."

   

  Hoe ziet de 30-jarige Smits zijn verdere toekomst in het snowboarden tegemoet? "Ik zal eerst goed revalideren zodat ik weer pijnvrij en met plezier op mijn plank kan staan."

   

  "Misschien kan ik nog aan enkele wedstrijden meedoen op het einde van het seizoen. Ik wil ook nog enkele projecten afwerken deze winter en richting de toekomst werken."

  Seppe Smits in actie.

  Journaalverslag: "Ik hou Milaan 2026 nog open"