Roberto Martinez verliest assistent Shaun Maloney aan Schotse club

Maloney en Martinez op het trainingsveld bij de Duivels.

De technische staf van de Rode Duivels ondergaat een aanpassing. Shaun Maloney is aangesteld als nieuwe hoofdcoach van de Schotse eersteklasser Hibernian. De 38-jarige Schot was sinds september 2018 assistent van Martinez bij de nationale ploeg.

Shaun Maloney tekende in Schotland een contract van 3,5 jaar en geeft zijn taken als assistent van Roberto Martinez dus op.

 

"Hij was onze belangrijkste kandidaat", verduidelijkt Hibernian zijn komst. "Shaun gelooft in aanvallend voetbal met balbezit. Dat heeft hij op het hoogste niveau toegepast met Roberto Martinez bij de Belgische ploeg."

 

"Wij geloven in Shaun en hij gelooft in zichzelf. Hij is vastberaden om onze club succes bij te brengen."

 

Het wordt voor de Schot zijn eerste avontuur als hoofdcoach. De ex-speler van Celtic, Aston Villa, Wigan Athletic, Chicago Fire en Hull City werd in de zomer van 2017, enkele weken na het einde van zijn spelersloopbaan, jeugdtrainer bij Celtic.

 

Nauwelijks een jaar later plukte Martinez, die Maloney als speler onder zich had bij Wigan, hem al weg voor een baan als assistent bij de Rode Duivels. Na 3,5 jaar vertrekt hij nu uit Tubeke. 

 

Bij Hibernian volgt hij de Schot Jack Ross op, die tien dagen geleden na twee jaar dienstverband de laan werd uitgestuurd.

 

Hibernian staat na 18 speeldagen zevende in de Schotse Premier League, met 23 punten. Woensdag wacht voor Maloney al de eerste opdracht in de thuiswedstrijd tegen Aberdeen.