Pro League vindt compromis: Genk mag 2 wedstrijden uitstellen in januari

De Pro League heeft gesleuteld aan het programma van KRC Genk. Doordat de Belgische club in januari mogelijk 9 spelers zou missen door interlandvoetbal worden de matchen tegen KV Mechelen en OHL op een andere datum gespeeld.

Door omstandigheden zit januari tjokvol interlandvoetbal. Er is de Afrika Cup (9 januari-6 februari) en de WK-kwalificaties in Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Azië.

Genk zit met heel wat internationals en zou door die interlands tot 9 spelers kunnen missen.

Genk kwam met een alternatieve kalender op de proppen, maar dat werd door de kalendermanager en de Pro League geweigerd.   

 

Daarop stapte Genk naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport en de Limburgers haalden afgelopen vrijdag hun gram. Het BAS is van oordeel dat de weigering niet proportioneel is met de "mededingingsrechtelijke zorgvuldigheidsplicht". 

 

De Pro League kreeg tot 31 december om een nieuwe kalender op te stellen die evenwichtig is en Genk geen concurrentieel nadeel biedt. Daarom werd maandag snel een buitengewone algemene vergadering afgekondigd.   

 

Het incident was voor Peter Croonen, tot vandaag zowel voorzitter van KRC Genk als de Pro League, "de spreidstand te veel". Hij besloot maandag zijn mandaat (dat eind dit seizoen afliep) als Pro League-voorzitter ter beschikking te stellen.  


De Pro League heeft nu een compromis gevonden. 2 matchen van Genk worden uitgesteld. Genk-KVM wordt vooruitgeschoven van 26 naar 19 januari. OHL-Genk wordt verplaatst van 29 januari naar een nog nader te bepalen datum.