Dimitri Van den Bergh is klaar voor het WK: "Papa worden gaf me een boost"

Dimitri Van den Bergh.

Vanavond is het aan Dimitri Van den Bergh om zijn WK op gang te trekken. De Belg (PCD-5) was vrij in de 1e ronde en treft in de 2e ronde met de Duitser Florian Hempel de nummer 87 van de wereld. "Je mag niemand onderschatten", klinkt het.

"Een jaar met ups en downs", zo omschrijft Dimitri Van den Bergh zijn seizoen. Onze landgenoot schitterde dit jaar in de Premier League of Darts, maar is ook meer dan tevreden over 2 Major-toernooien.

 

"Ik kijk vooral positief terug op de World Series, waar ik het in de finale moest opnemen tegen Jonny Clayton. Om daar te geraken moest ik voorbij toppers en mensen met wie ik een nauwe band heb. Dat was bijzonder."

 

"Een tweede hoogtepunt was de World Matchplay, waar ik mijn titel moest verdedigen. Ook hier geraakte ik weer in de finale en dat door onderweg de wereldkampioen Gerwyn Price te kloppen." Hij verloor wel tegen zijn vriend Peter Wright.

Anderzijds was het op medisch vlak niet altijd even gemakkelijk voor de Belgische nummer 1. "Ik heb meerdere keren geworsteld met mijn gezondheid", bekent hij.

"Ik had last ter hoogte van mijn hart, iets wat gecontroleerd geweest is door experten. En dan was er die operatie aan mijn been. Ik heb best wat moeten ondergaan, waar ik van moest terugkomen."

 

"Maar ik zit optimistisch in elkaar. Ik ben hard gefocust op positieve aspecten om toch weer wat beter te worden. Wedstrijden die ik verlies, neem ik mee als een les voor de toekomst."

Van den Bergh: "Ben net papa geworden"

Dimitri Van den Bergh ging er vorig jaar uit in de 1/8e finales, maar schopte het op het WK al 2 keer tot in de kwartfinales (2018, 2020). Ondanks zijn ambitie wil hij zo ver nu nog niet vooruit kijken. 

 

"Mijn eerste focus is mijn eerste wedstrijd. Tegen Florian Hempel moest ik nog niet spelen, dus ik weet niet goed welk vlees ik in de kuip heb. Maar je mag niemand onderschatten, je moet altijd kijken naar jezelf."

 

"Ik ben net papa geworden en dat is een boost om met een nieuwe adem die wedstrijden te spelen. Ik hoop ver te geraken in het toernooi. Daarvoor ben ik al weken elke dag aan het trainen, de laatste 5 dagen zelfs nog intensiever."

 

"Ik duim uiteraard ook voor Kim Huybrechts en Mike De Decker. Daarnaast kijk ik uit naar de coole clashes. Zo  kunnen Clayton en Price in de kwartfinales tegen elkaar uitkomen. Aspinall doet het ook altijd goed op het WK. Searle gooit dit jaar sterk. En er is die jonge speler Humphries."

"Paul Lim is de leukste om tegen te spelen. 67 jaar en toch staat die er nog altijd. " De Singaporees werd de oudste speler op een WK, maar ging er wel in de eerste ronde uit.

Wij volgen de matchen van Mike De Decker (vanmiddag) en Van den Bergh (vanavond) live met tekst.

De Belgen op het WK darts:

derde ronde
Gerwyn Price (Wal/PDC-1) Kim Huybrechts (PDC-32) 4-3
tweede ronde
Kim Huybrechts (PDC-32) Steve Beaton (Eng/PDC-43) 3-1
Dimitri Van den Bergh (PDC-5) Florian Hempel (Dui/PDC-87) 1-3
Mike De Decker (PDC-69) Dave Chisnall (Eng/PDC-14) 0-3
eerste ronde
Darius Labanauskas (Lit/PDC-33) Mike De Decker (PDC-69) 1-3