Club Brugge: "We zullen de daders een buitengerechtelijk stadionverbod opleggen"

  Illustratiebeeld.

  Na een avond en ochtend van radiostilte heeft Club Brugge op Twitter gereageerd na de incidenten van gisteren tijdens de topper tegen Anderlecht. RSCA-coach Vincent Kompany verklaarde na de match dat hij en enkele andere leden van zijn team racistisch werden bejegend.

  Zondag deelde Club Brugge op zijn website al een boodschap. "Club Brugge, zijn supporters, de supportersfederatie, staf, spelers, medewerkers en bestuur veroordelen ten strengste elke vorm van racisme", klonk het gisteren. 

   

  "Deze enkelingen zijn niet representatief voor de waarden en normen van onze Club en hebben geen enkele plaats in Jan Breydel."

   

  Op Twitter verscheen er maandagochtend een update: "In opvolging van de gebeurtenissen van gisteren laat Club weten dat het, samen met de nodige diensten, het nodige zal doen om de daders te identificeren en hen buitengerechtelijk stadionverbod zal opleggen, zoals het dat eerder al deed."