Sam Maes raakt ook op 2e reuzenslalom na comeback niet voorbij openingsmanche

  Sam Maes (archief).

  Sam Maes is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede manche van de Wereldbeker reuzenslalom in Alta Badia, Italië. Net als vorige week in Val d'Isère stoot onze landgenoot niet door naar de volgende ronde, 11 maanden na zijn zware knieblessure.

  11 maanden geleden liep Sam Maes een ernstige knieblessure op. De 23-jarige skiër werd onmiddellijk geopereerd en stond voor een lange revalidatie. Die kwam vorige week ten einde op de Werelbekermanche in Val d'Isère.

  In Frankrijk maakte Maes wat foutjes. Zijn tijd op zijn eerste reuzenslalom op het hoogste niveau was een kleine 4 seconden trager dan die van de Zwitser Odermatt. Onze landgenoot strandde zo op de 42e plaats en stootte niet door naar de 2e manche, waar enkel de top 30 aan deelnam.

   

  Ook vandaag in Alta Badia kon Sam Maes zich niet bij de beste 30 scharen. Maes eindigde met een chrono van 1'14"74 op de 40e plaats in de eerste manche. 

  De winst in Alta Badia was voor de Noor Henrik Kristoffersen, de 24e Wereldbekerzege uit zijn carrière. 

  De top 10 in Italië: