Rafael Nadal: "Ik speel niet meer voor het geld of voor de lol"

  Rafael Nadal wil graag nog hoog scoren in de grandslamtoernooien.

  Na zijn eerste (exhibitie)wedstrijd in 4 maanden heeft Rafael Nadal een vraagteken geplaatst bij zijn deelname aan de Australian Open. "Ik kan niet garanderen dat ik zal meedoen", zegt de Spanjaard. "Maar de motivatie en passie zijn er nog, ik tennis omdat ik nog doelen wil bereiken."

  2021 was een jaar vol blessureleed voor Rafael Nadal. Gisteren maakte de 35-jarige Spanjaard zijn comeback in het exhibitietoernooi van Abu Dhabi. Nadal verloor zijn wedstrijden tegen ex-nummer 1 Andy Murray en het Canadese toptalent Denis Shapovalov.

  "Ik heb in beide partijen kansen gehad, dus dat is positief", reageerde Nadal. "Ik heb dit proces in mijn carrière helaas al vaak doorgemaakt. Ik moet trainen en helemaal fit worden om dit te volbrengen. Ik heb er vertrouwen in dat ik weer terugkom."

   

  Maar de Australian Open, die begint op 17 januari, komt misschien nog te vroeg. "Als ik 100 procent eerlijk ben, kan ik niet garanderen dat ik zal meedoen. Ik moet met mijn team praten. Het is meer dan zes maanden geleden dat ik mijn laatste officiële wedstrijd heb gespeeld."

  Nadal onderstreepte ook dat hij enkel nog tennist om op recordjacht te gaan. "Ik speel niet meer voor het geld of gewoon voor de lol, ik tennis omdat ik mijn doelen wil bereiken. De motivatie en passie zijn nog altijd aanwezig."

   

  Nadal telt 20 eindzeges in een grandslamtoernooi en deelt dat record met Roger Federer en Novak Djokovic. 

   

  De Zwitser ontbreekt op de Australian Open door een knieoperatie. Van Djokovic is het nog onzeker of hij mag afreizen naar Melbourne wegens onduidelijkheid over zijn vaccinatiestatus. Alleen tennissers die tegen het coronavirus gevaccineerd zijn, mogen het eerste grandslamtoernooi van het jaar spelen.

  Ik heb er vertrouwen in dat ik weer terugkom

  Rafael Nadal