Noorse handbalsters nemen op WK revanche voor Olympische Spelen

  Noorse vreugde na het laatste fluitsignaal.

  De Noorse handbalsters hebben zich zondag in Spanje voor de vierde keer tot wereldkampioen gekroond. In de WK-finale versloegen ze olympisch kampioen Frankrijk met 29-22. Noorwegen pakte in Tokio "maar" brons.

  De Noorse vrouwen waren dit jaar als Europees kampioen en dus een van de favorieten naar de Olympische Spelen in Tokio getrokken. Maar Noorwegen moest in Japan tevreden zijn met de bronzen medaille.

   

  Dan maar op het WK, moeten de Noorse vrouwen gedacht hebben en dat lukte ook. Al liep het niet van een leien dakje in de finale. Maar na een 10-16-achterstand verhoogde Noorwegen het tempo tegen Frankrijk en het zette de scheve situatie in 10 minuten recht.

   

  Eerder was Noorwegen ook al de beste op het WK van 1999, 2011 en 2015. Denemarken verzekerde zich van brons. Het versloeg in de wedstrijd om de derde plaats gastland Spanje met 35-28. Titelverdediger Nederland haalde de kwartfinales niet.