Klopp wil geen ongevaccineerde spelers aankopen: "Zijn constante bedreiging"

  Jürgen Klopp heeft geen zin om risico's te nemen met het coronavirus.

  Een opmerkelijke uitspraak van Jürgen Klopp op de persbabbel voor de topper tegen Tottenham. De coach van Liverpool liet optekenen dat hij in de transferperiode in januari geen spelers wil aankopen die niet gevaccineerd zijn. "Het is onmogelijk om dan protocollen te volgen", meende hij.

  "Op dit moment zijn we niet bezig om spelers vast te leggen, maar de vaccinatiestatus gaat zeker meespelen", zei Jürgen Klopp met overtuiging in zijn stem.

   

  De reden? "Als een speler niet gevaccineerd is, is hij een constante bedreiging voor ons allemaal", volgens de Duitser.

   

  "Vanuit organisatorisch oogpunt wordt dat een rommeltje. Als je de protocollen echt goed wil volgen, is het heel lastig om spelers te hebben die niet gevaccineerd zijn. Zij moeten direct in isolatie als iemand besmet raakt."

   

  "Dus natuurlijk gaat dat een grote rol spelen bij transfers. We gaan geen complex bouwen voor ongevaccineerde spelers", ging Klopp ludiek verder. "Hopelijk is dat ook niet nodig."

   

  Jürgen Klopp is niet de eerste manager die dergelijke uitspraken deed. Steven Gerrard (Aston Villa) en Patrick Vieira (Crystal Palace) zeiden eerder al dat de vaccinatiestatus van spelers bepalend zal zijn. 

   

  In de Engelse competitie hebben heel wat clubs door de opkomst van de omikronvariant te maken met besmettingen binnen hun selectie. De afgelopen dagen moesten daardoor een groot aantal wedstrijden in de Premier League worden afgelast.

  Tottenham - Liverpool staat wel nog op de agenda: