De Hel van Kasterlee is de hemel voor Seppe Odeyn: 9e zege op een rij

  Seppe Odeyn heeft voor de 9e keer op een rij de Hel van Kasterlee op zijn naam geschreven, een duatlon die ook wel eens de zwaarste sportwedstrijd van het land wordt genoemd.

  De omstandigheden voor de Hel van Kasterlee waren behoorlijk gunstig: niet te koud en geen al te zware winterse toestanden. Na de eerste 15 kilometer lopen lag Seppe Odeyn al op kop, maar hij moest nog het gezelschap dulden van 3 dappere kerels (Pieter De Jongh, Geert Lauryssen en Bart Borghs).

   

  In de fietsproef - maar liefst 117 kilometer op de mountainbike - maakte Odeyn het verschil. Een voor een moesten zijn metgezellen, al dan niet met pech, de rol lossen.

   

  In het tweede deel van de wedstrijd werd het dan ook een eenzame tocht voor de regerende wereldkampioen duatlon, maar dat is hij gewoon. Hij finishte uiteindelijk met grote voorsprong op Simon Stevens.

  "Je mag dit een nummertje noemen", gaf Odeyn achteraf toe. "Ik wou hier echt iets laten zien. Ik wil deze zege graag opdragen aan Kasper Lagae (de vorig jaar overleden triatleet, red)."