Ga naar de inhoud

Alison Van Uytvanck pakt in Limoges haar zevende WTA-kroon

Alison Van Uytvanck

Alison Van Uytvanck heeft zichzelf nog een mooi eindejaarsgeschenk gegeven. Onze landgenote was in de finale van het WTA-toernooi in Limoges te sterk voor de Roemeense Ana Bogdan: 6-2 en 7-5. Voor Van Uytvanck is het de 7e WTA-titel.

Alison Van Uytvanck was op dreef deze week in Frankrijk. Op weg naar de finale gaf ze geen enkele set prijs en ze ging op dat elan door in de finale. De Roemeense Ana Bogdan (WTA-119) kon in de eerste set niet veel tegenpruttelen: 6-2.

 

Dat deed ze wel in de tweede set. Maar Van Uytvanck forceerde de beslissing bij 5-5. Daarna maakte ze het af op haar eigen opslag na bijna anderhalf uur tennis.

 

Voor Van Uytvanck is het haar zevende WTA-titel en haar tweede van 2021. Begin oktober schreef ze het toernooi in de Kazachse hoofdstad Nur-Sultan op haar naam. In 2013 was Van Uytvanck de beste in het 125K-seriestoernooi van Taipei. Daarna volgden eindzeges in Quebec (2017), Boedapest (2018 en 2019) en Tasjkent (2019). 

Ik hoop dit niveau vast te kunnen houden. Het doel is nu om terug de top 50 in te duiken.

Alison Van Uytvanck

"Ik ben heel tevreden met het behaalde spelniveau deze week. Ik hou van indoor tennissen omdat het wat sneller gaat. Ik was voor aanvang van de finale wat gestresseerd, net zoals mijn opponente. Het was vooral zaak om positief te blijven." 

 

Van Uytvanck gaf bovendien geen enkele set prijs in Limoges. "Tijdens de voorbereiding heb ik hard gewerkt aan de agressiviteit in mijn spel", ging ze verder. 

 

"Ik ben dan ook blij dat ik er de vruchten van geplukt heb en ik hoop dit niveau vast te kunnen houden. Het doel is nu om terug de top 50 in te duiken en mijn beste klassement ooit (ze was 37e in 2018, nvdr.) te realiseren."

Bekijk de matchbal en de setbal

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.