Timmy Simons na zege: "Francky (Dury) stuurde onze grote baas bericht met felicitaties"

  Simons kan tevreden terugkijken op een geslaagd debuut als T1.

  Timmy Simons stond gisteren tegen KV Mechelen voor zijn vuurdoop als hoofdcoach van Zulte Waregem. Een debuut dat na een onwaarschijnlijk einde bekroond werd met een overwinning in extra tijd. "Deze zege is een enorme boost", reageerde hij na de match.

  "Ongelooflijk", reageerde Simons na de wedstrijd bij onze reporter. "Wat een einde. Tot de 90e minuut stonden we achter, maar als je tot het einde blijft geloven in je eigen kunnen, dan kan er veel in het voetbal."

   

  "De jongens hebben tot de laatste seconde energie, wil en geloof getoond en hebben gevochten vanaf minuut één. In de eerste helft waren we niet zo succesvol in onze acties en laatste passes, maar we toonden dat we 90 minuten volle gas konden gaan. Uiteindelijk doen we de wedstrijd nog kantelen, een dikke pluim voor de spelers."

   

  Simons verraste enigszins door scherpschutter Zinho Gano op de bank te zetten. "Daar hadden we het uitvoerig over gehad, we hadden daar ook onze reden voor. Het waren een zeer hectische laatste 24 uren, maar we hadden ons plan wel klaar.  Iedereen moest scherp zijn, ik ben blij dat de invallers zich getoond hebben. Deze zege is een enorme boost."

  Het waren een zeer hectische laatste 24 uren, maar we hadden ons plan wel klaar. 

  Timmy Simons

  Veel tijd had Simons niet om zijn ideeën in de ploeg te slijpen na het ontslag van Francky Dury vrijdag. "We hebben tegen KVM enorm gehamerd op energie en de connectie met elkaar. De wil om te winnen was het belangrijkste."

   

  "We moesten niet te veel rekenen en gewoon volle gas gaan, dat was ons motto de laatste 24 uur. De jongens waren stikkapot, maar de jongens die we erin brachten, waren klaar", zei Simons.

   

  "Of we nu een reeks willen neerzetten? Ik ga niet te ver vooruitdenken. Het is belangrijk dat we deze wedstrijd met een goed gevoel hebben afgesloten, de overwinning in de laatste seconde is nog mooier natuurlijk. We zullen elke dag verderwerken, daar starten we volgende week mee."


  Ten slotte, heeft Simons nog iets vernomen van Francky Dury? "Ik heb mijn gsm nog niet kunnen bekijken", vertelde hij, "maar onze grote baas heeft al een berichtje gehad met felicitaties van Francky. Dat tekent hem, hij is een grote meneer."

  Lees ook: