Timmy Simons: "Dury zei dat hij boos zal zijn als we morgen niet winnen"

  Het vertrek van Francky Dury bij Zulte Waregem laat een groot gat na. Essevee vult dat gat met een dubbele baan voor Timmy Simons en Davy De fauw als nieuwe hoofdtrainers. "Als je voorlaatste staat, is het doel heel duidelijk", zei De fauw op hun voorstelling.

  Zulte Waregem heeft niet lang moeten zoeken naar opvolging voor Francky Dury. Timmy Simons en Davy De fauw nemen samen  de taak op zich. "Daar hebben we niet over getwijfeld", zei CEO Eddy Cordier. 

   

  "We kennen ze heel goed en denken dat ze er helemaal klaar voor zijn. Bovendien is er niemand die de huidige ploeg beter kent."

   

  Simons en De fauw zaten op de persconferentie broederlijk naast elkaar, maar een schip kan toch maar een kapitein hebben? 

   

  "Wij zijn allemaal voetbaldieren, maar iemand zal de knoop uiteindelijk moeten doorhakken. Op papier zal ik dat zijn en zal ik naar persmomenten komen om het uit te leggen", zei Simons. 

   

  "We kennen elkaar heel goed en hebben al eens kort overgenomen toen Francky er niet was. Dat is prima verlopen. Iedereen kent zijn taak", schikte De fauw zich in zijn rol.

  "Verandering komt niet van de ene dag op de andere"

  Timmy Simons en Davy De fauw hebben een contract van onbepaalde duur bij Zulte Waregem. Het bestuur ziet hen dus niet als een voorlopige oplossing tot het einde van het seizoen, maar hun eerste taak focust zich wel op de resterende maanden van dit seizoen.

   

  "Als je voorlaatste staat is er maar een boodschap mogelijk. Die moet het bestuur niet eens uitspreken. We moeten zo snel mogelijk weg uit het gevaar. Daarna willen we opnieuw goed voetbal spelen", zei De fauw.

   

  Het duo leidde vrijdag zijn eerste training samen en kon dus begrijpelijk nog geen grote uitspraken doen over wat er zal veranderen de volgende weken. "Het belangrijkste is nu om het vertrouwen bij de spelers terug te brengen", zei Simons. 

   

  "Dat gaat niet van de ene dag op de andere, maar als we voor elkaar al door het vuur gaan, dan staan we al een heel eind. Tegen KV Mechelen zaterdag begint het allemaal met de energie en de wil om te winnen. Dan zien we wel of we punten pakken." 

  "Dury is een monument hier"

  Voor Francky Dury klonk alleen maar oprecht respect bij zijn opvolgers. "Ik ken Francky al heel lang en ik kan zeggen dat hij een vriend is", zei De fauw. "Dan is afscheid nemen altijd vreemd, maar het was een mooi afscheid. Hij zei ons dat we zaterdag moeten winnen."


  "Hij gaat kwaad zijn als we dat niet doen", voegde Simons daar aan toe. "Francky is een monument hier. Als ik eerlijk ben had ik liever op een andere manier mijn kans als hoofdtrainer gekregen. Maar in voetbal is de realiteit dat als de resulaten uitblijven, die situatie begint te wegen op iedereen."

  Simons en De fauw nemen over van Dury. Luister naar hun reacties:

  De volledige persconferentie: