Stuurt Lefevere Evenepoel naar de Vuelta volgend jaar? "Het parcours ligt hem wel"

  Evenepoel op weg naar Spanje?

  Van Utrecht tot Madrid. Wordt de Vuelta volgend jaar het nieuwe strijdtoneel voor Evenepoels Grote Ronde-droom? Patrick Lefevere, de ploegbaas van Deceuninck-Quick Step, ziet in Spanje alvast kansen voor zijn pupil. "Dit parcours zou Evenepoel moeten liggen", aldus Lefevere. Vamos?

  De architecten van Deceuninck-Quick Step buigen zich dezer dagen volop over de plannen voor het seizoen 2022. Ook Patrick Lefevere stond mee aan die tekentafel. De Belgische ploegbaas lichtte alvast een tipje van de sluier over de plannen met zijn jonge wolf, Remco Evenepoel.

   

  Daar had de bekendmaking van het Vuelta-parcours alles mee te maken. Het loodzware traject, dat bol staat van de aankomsten bergop, lijkt het ontbrekende stukje in de seizoenspuzzel van Evenepoel te zijn.

  Als hij met een normale voorbereiding aan de start komt in Spanje, zie ik toch kansen in enkele ritten

  Patrick Lefevere, ploegbaas DQS

  “Het parcours zou hem inderdaad moeten liggen”, denkt ook ploegbaas Patrick Lefevere. “We hebben in de Giro - ondanks zijn mindere voorbereiding - gezien dat hij aanleg heeft om grote Rondes te rijden. Als hij met een normale voorbereiding aan de start komt in Spanje, zie ik toch kansen in enkele ritten.”

   

  “Maar een favorietenrol wil ik hem absoluut nog niet toedichten. Het blijft nog steeds afwachten hoe hij zal reageren op een drie weken durende rittenkoers. Ook de drie aankomsten die boven de 2.000 meter liggen, worden relatief nieuw voor hem.”

  De ploegentijdrit als stokpaardje?

  De Vuelta pakt volgend jaar ook opnieuw uit met een ploegentijdrit. In het kamp van Deceuninck Quick Step rijden er heel wat tempobeulen rond. Zou Evenepoel in Spanje het verschil kunnen maken tegen de chrono? 

   

  “In de ploegentijdrit zouden we inderdaad een mooi resultaat kunnen neerzetten. De individuele tijdrit mist wel wat hoogtemeters om Remco volledig te plezieren”, orakelt Lefevere.

  Kan de blauwe brigade opnieuw wervelen in een ploegentijdrit?

  Tot in Argentinië, Evenepoel?

  Het lijkt in de sterren geschreven te staan: Evenepoel zal volgend jaar de Vuelta voor zijn rekening nemen. Toch blijft het wachten tot begin volgend jaar vooraleer Deceuninck-Quick Step officieel met bevestiging zal komen. “In januari hakken we de knoop door”, aldus Lefevere.

   

  “We gaan eerst kijken naar het eerste deel van het seizoen. Zo zal Remco  zijn jaar waarschijnlijk in Argentinië beginnen. Hij heeft daar goede herinneringen en krijgt er de nodige tijd om zich voor te bereiden.”

   

  Evenepoel opende zijn seizoen in 2019 en 2020 ook al in de Vuelta a San Juan Internacional op Argentijnse bodem.

  De Tour de France wil hij nog niet rijden volgend jaar. Stappen overslaan is niet aan de orde.

  Patrick Lefevere, ploegbaas DQS

  Het zwaartepunt van onze landgenoot zijn seizoen lijkt dus op het einde van het seizoen te liggen. "Een piste die volgend jaar mogelijk is, is om tijdens de Tour een stage in te plannen." 

   

  "Zo kan hij het seizoen afsluiten met de Vuelta en het WK. De Tour zelf wil Evenepoel alvast nog niet rijden volgend jaar. Hij wil absoluut geen stappen overslaan."

  "Hij voelt zich goed, dat zie je op training"

  Evenepoel is zich momenteel in Spanje - op een stage met de ploeg - aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen. "Hij blijft hier nog tot de 23e terwijl de rest vandaag al zijn valiezen zal pakken", weet Lefevere.


  "Ik heb gisteren even bij hem gezeten en met hem gesproken . Hij voelt zich goed, dat zie je op training. Zijn trainingsschema wordt mooi afgewerkt."