RVV en Gent-Wevelgem ondergaan facelift bij de vrouwen in 2022

  De vrouwen maken komend jaar kennis met De Moeren en de Koppenberg.

  Het parcours van zowel de Ronde van Vlaanderen als Gent-Wevelgem krijgt komend jaar een facelift bij de vrouwen. In beide wedstrijden zal de finale namelijk identiek zijn als die bij de mannen. Een stevige ingreep van organisator Flanders Classics.

  Gent-Wevelgem: De Moeren en steile kant van de Kemmelberg

  Op zondag 27 maart 2022 staat een nieuwe editie van Gent-Wevelgem op het programma. Net zoals de voorbije twee jaar zal het startschot gegeven worden onder de Menenpoort.

  Daarna gaat het niet meer richting Heuvelland, maar wel richting Veurne. Ook de vrouwen maken komend seizoen namelijk kennis met De Moeren. Een aanpassing waardoor de wind zich meteen als een stevige scherprechter profileert.

  Vervolgens mogen de vrouwen zich opmaken voor een finale identiek aan die van de mannen. Dat wil dus zeggen dat het peloton zich voor de eerste keer ook over de steile kant van de Kemmelberg moet sleuren. 

   

  De eindmeet ligt uiteindelijk op 159 kilometer van de start, 17 kilometer verder dan vorig jaar.

  Ronde van Vlaanderen: Koppenberg voor extra cachet

  Een week later, op zondag 3 april, volgt met de Ronde van Vlaanderen opnieuw een absolute klassieker. Eentje die deze keer 185,5 kilometer lang is en opnieuw van start gaat op de Markt in Oudenaarde.

  Vervolgens peddelen de vrouwen zich richting de heuvelzone, waar voor het eerst ook de Koppenberg getrotseerd moet worden. Daarna krijgen we opnieuw een copy-paste van de mannenfinale met onder meer de Steenbeekdries en Taaienberg.

  Kuitenbijters Oude Kwaremont en Paterberg zorgen nog voor het laatste extra beetje peper en zout voor de dames opnieuw aankomen in Oudenaarde.